Witold Kepinski - 01 september 2017

Micro Focus rondt overname HPE software business af

Micro Focus rondt overname HPE software business af image

Micro Focus heeft de overname van de HPE software business afgerond. Hierbij neemt HPE afscheid van het Autonomy dat jaren geleden voor 11 miljard dollar werd gekocht maar minder waar bleek te zijn. Micro Focus neemt vrijwel de hele HPE Software divisie over, behalve het onderdeel HPE Service Anywhere SaaS aanbod dat wordt uitgefaseerd. Micro Focus wordt geleid door Chris Hsu (foto).

HPE verkoopt de meeste softwareonderdelen aan Micro Focus met een waarde van 8,8 miljard dollar. Het betreft een spin-off en fusie van de HPE softwareonderdelen met Micro Focus in een nieuw bedrijf. HPE krijgt 50,1 procent van de aandelen en 2,5 miljard dollar in contanten. Micro Focus is de zevende grootste software leverancier met een jaaromzet van 4,4 miljard dollar.

Open Source

Het Micro Focus Linux en open source onderdeel SUSE gaat nauwer samenwerken met HPE.De nieuwe combinatie bestaat uit HPE Application Delivery Management, Big Data, Enterprise Security, Information Management & Governance en IT Operations Management business met het portfolio van Micro Focus.

Hybrid IT

HPE zegt door de spin-off meer te profileren als een aanbieder van hybrid IT gebouwd op een software-defined infrastructuur voor datacenters, multi-cloud omgevingen en (IoT) applicaties.

Bekijk op deze link de video van Chris Hsu met zijn boodschap naar partners en klanten.

Door: Witold Kepinski

 

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!