Microsoft Windows 10 update komt 17 oktober

01-09-2017 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Microsoft Windows 10 update komt 17 oktober

De volgende grote update voor Windows is vanaf 17 oktober beschikbaar. Dat bevestigt het bedrijf op de IFA beurs in Berlijn. Het is Terry Myerson, executive vicepresident voor Windows en Devices bij Microsoft, die tijdens zijn keynote op IFA onthulde dat de Fall Creators Update op 17 oktober verschijnt.

De voornaamste nieuwigheid is de ondersteuning voor mixed reality headsets. Die was er al sinds april voor ontwikkelaars. Maar dat wordt nu opengetrokken naar consumenten. Myerson demonstreerde de functies met behulp van een headset van Acer, maar ook Lenovo, Dell en Asus hebben een dergelijke headset klaar.

"We zien technologie van Hololens nu doorstromen naar andere fabrikanten, zoals Acer. Het is eenvoudig, je moet geen camera's in je kamer opstellen en je zal een headset kunnen kopen vanaf 299 dollar." Waarmee Myerson verwijst naar de HTC Vive. Al biedt die een volledige immersive ervaring waar alles virtueel is.

Andere nieuwigheden in de Fall Creators Update zijn een betere beveiliging, enkele opties voor gamers zoals de functie om bij het streamen standaard enkel gamegeluid mee te sturen (en dus niet het geluid van je eigen microfoon).

Maar het interessantste is mogelijk de oogbesturing. "Windows moet inclusive by design zijn, daarom kan je vanaf de Fall Creators Update Windows 10 besturen met je ogen." De mogelijkheid moet onder meer mensen met ALS toelaten om Windows 10 te gebruiken.

De Windows 10 Fall Creators Update nieuwe functies overzicht:

Windows Inking – Met Windows Inking kun je direct aantekeningen maken in PDF-documenten. Daarnaast worden getekende vormen, zoals vierkanten, door de toepassing van kustmatige intelligentie in Smart Ink automatisch geperfectioneerd.

Foto’s en video’s – De Windows Foto’s-applicatie is opnieuw ontworpen en kan nu toegepast worden met zowel foto’s, video’s, 3D als inking.

OneDrive Files On-Demand – Gebruikers kunnen hun creaties opslaan in OneDrive Files On-Demand, waardoor ze hun cloud-bestanden kunnen gebruiken zoals andere bestanden op een pc zonder de lokale opslag te belasten.

Gaming – Met de nieuwe Game Mode maken games gebruik van de volledige processorkracht van een device, alsof het een Xbox game-console is. Dit kan direct vanaf een nieuwe knop op de gamebalk.

Security – Windows Defender is slimmer en beschermt beter dan voorheen met nieuwe cloud-intelligentie die bescherming biedt tegen ransomware en exploits.

Toegankelijkheid – De nieuwe feature Eye Control, speciaal ontworpen voor mensen die ALS hebben, implementeert eye-trackingtechnologie waardoor gebruikers met hun ogen kunnen typen en hun muis kunnen besturen.

Windows Mixed Reality – Gebruikers ervaren hiermee een combinatie tussen de fysieke en digitale wereld. Dit kan met een headset van verschillende Microsoft-partners, zoals Acer, ASUS, Dell, HP en Lenovo. Zij hebben deze week nieuwe Windows devices en Mixed Reality headsets aangekondigd. Ook gebruikers die geen headset hebben, kunnen gebruikmaken van Mixed Reality op hun pc. Met Mixed Reality Viewer worden 3D-objecten gecombineerd met hun omgeving via de camera’s van hun pc.

Lees voor meer details en andere IFA-aankondigingen de blogpost van Terry Myerson

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht
Software