Redactie - 04 september 2017

EIT Digital Challenge 2017: digital tech scaleups gezocht

EIT Digital, de Europese organisatie voor innovatie en educatie, lanceert de vierde editie van de EIT Digital Challenge. De beste digitale technologiebedrijven in de categorieën Digital Industry, Digital Cities, Digital Wellbeing, Digital Infrastructure en Digital Finance maken kans op een jaar lang internationale groei-ondersteuning van de EIT Digital Accelerator plus een geldprijs met een totale waarde van 100.000 euro. Inschrijven kan tot 8 oktober 2017.

De inschrijving voor de  EIT Digital Challenge 2017 is vandaag gestart. Europese digitale technologie scaleups die willen meedingen in deze prestigieuze Europese wedstrijd, moeten ingeschreven staan in een van de lidstaten van de Europese Unie, ten minste 300.000 euro aan omzet hebben gehaald in 2016 of twee miljoen euro totaal aan kapitaalinvesteringen hebben opgehaald en tien jaar of jonger zijn.

De jury kijkt vooral uit naar inschrijvingen van digital tech bedrijven die een internationale groei voorstaan. “Deep tech digital bedrijven hebben hoogwaardige gespecialiseerde ondersteuning nodig om klanten te vinden en kapitaal op te halen”, zegt Willem Jonker, CEO van EIT Digital. “Vanwege ons pan-Europese ecosysteem en onze ervaring heeft EIT Digital een unieke positie in het internationaal kunnen opschalen van digitale technologiebedrijven.”

De EIT Digital Accelerator kent veertig ervaren business developers en financiële experts in dertien steden in Europe, plus een hub in Silicon Valley. Sinds 2012 heeft de EIT Digital Accelerator meer dan 250 startups begeleid om nieuwe markten te betreden en bij elkaar ruim tachtig miljoen euro aan investeringen opgehaald. Alumni bedrijven van de EIT Digital Accelerator hebben inmiddels meer dan 250 miljoen euro aan kapitaalinvesteringen verkregen.

Per categorie worden vijf finalisten uitgenodigd om hun bedrijf te pitchen voor een internationale jury op een van de vijf finale evenementen aan het einde van het jaar.  De winnaar per categorie gaat naar huis met een geldprijs van 50.000 euro plus  internationale groei-ondersteuning van de EIT Digital Accelerator. Deze finales zijn op:

28 November 2017 - Digital Cities – Trento
29 November 2017-  Digital Industry – Eindhoven 
30 November 2017 - Digital Wellbeing – Madrid 
4 December 2017 - Digital Finance – Budapest
11 December 2017 - Digital Infrastructure – Berlin

De deadline voor het inschrijven om mee te dingen naar de finale is op 8 oktober 2017. Het inschrijvingsformulier en meer informatie zijn te vinden op www.challenge.eitdigital.eu.

Sinds 2014 heeft de EIT Digital Challenge al meer dan 1400 aanmeldingen ontvangen uit 27 Europese landen. De winnaars uit voorgaande jaren zijn nu uitgegroeid tot succesvolle bedrijven, zoals de Nederlandse bedrijven Undagrid die in 2014 eerste werd, Storro - derde in 2015 - en de eerste runner up in de categorie Digital Finance in 2016 Quantoz Technology.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!