Witold Kepinski - 04 september 2017

Dell ondersteunt slachtoffers orkaan Harvey

Dell Technologies oprichter en ceo Michael Dell schenkt samen met zijn vrouw Susan 36 miljoen dollar voor de hulpverlening aan slachtoffers van de orkaan Harvey die het gebied rond Houston Texas en diverse omliggende gemeenschappen heeft geteisterd.

De Michael & Susan Dell Foundation heeft daarvoor het Rebuild Texas Fund opgericht dat 100 miljoen dollar wil verzamelen voor hulpverlening, herstel en wederopbouw. Het gaat hierbij om projecten rond gezondheid, huisvesting, scholen, kinderopvang, personeelsbestand, vervoer en het herbouwen van faciliteiten voor kleine bedrijven.

"Deze ramp is persoonlijk voor iedereen die wortels heeft in Texas," meldt Dell in een brief op de website van de stichting. "Beide van ons zijn geboren en opgevoed in Texas. De straat waar Michael opgroeide in Houston ligt nu onder water."

Er zijn ook andere bedrijven die de slachtoffers willen helpen zoals Verizon (10 miljoen dollar), maar tot nu doneert Dell het meest. De Michael en Susan Dell Foundation werden bijna 20 jaar geleden opgericht en concentreert zich op onderwijs en het helpen van kinderen en gezinnen in Texas.

https://www.msdf.org/

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!