ABN AMRO nomineert Christian Bornfeld als Chief Innovation & Technology Officer

05-09-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

ABN AMRO nomineert Christian Bornfeld als Chief Innovation & Technology Officer

De Raad van Commissarissen van ABN AMRO maakt het voornemen bekend de heer Christian Bornfeld (1976) te benoemen als lid van de Executive Board en Chief Innovation & Technology Officer van ABN AMRO. De nominatie is onder voorbehoud van de goedkeuring van de toezichthouders en het advies van de Raad van Medewerkers.

Met ingang van 1 december 2017 komt de heer Bornfeld in dienst van ABN AMRO, waarna hij per 1 maart 2018 wordt benoemd tot lid van de Executive Board en Chief Innovation & Technology Officer. Johan van Hall, momenteel vice-voorzitter van de Executive Board en Chief Innovation & Technology Officer, zal zijn taken begin 2018 gaan overdragen en per 1 maart 2018 terugtreden uit de Executive Board.

Olga Zoutendijk, voorzitter van de Raad van Commissarissen: "De Raad van Commissarissen is verheugd met de nominatie van Christian Bornfeld. Hij heeft een sterke staat van dienst en uitgebreide ervaring in IT in de financiële sector. Hierdoor is hij uitermate geschikt voor de benoeming als Chief Innovation & Technology Officer van ABN AMRO. Omdat innovatie, technologie en digitalisering uiterst belangrijke speerpunten zijn van onze strategie, wordt de heer Bornfeld benoemd tot de Executive Board."

Christian Bornfeld is nu Chief Operating Officer Personal Banking bij Nordea. Hij is daar verantwoordelijk voor IT, Operations, strategische programma’s en de implementatie en ondersteuning van bedrijfsrisico’s, en vervult een leidende rol bij de digitale transformatie van Nordea door vereenvoudiging van producten, processen en IT-platforms. Christian Bornfeld kwam in 2013 bij Nordea als hoofd IT voor Retail Banking en daarna ook als hoofd Digital Banking. Daarvoor werkte hij vijf jaar bij Danske Bank, waar hij de functies bekleedde van Chief Information Officer van Corporate & Institutional Banking en hoofd IT Strategy, Enterprise Architecture & Technology Innovation. Vóór Danske Bank was hij acht jaar werkzaam bij IBM in verschillende vooraanstaande posities op het gebied van technologie.

De Raad van Commissarissen is Johan Van Hall, die 35 jaar bij ABN AMRO werkzaam is, bijzonder dankbaar voor wat hij voor de bank heeft betekend, vooral voor zijn waardevolle bijdrage aan de integratie van de twee IT-platforms en de voorbereidingen voor de beursgang. Tijdens zijn twee opeenvolgende termijnen als lid van de Raad van Bestuur heeft de heer Van Hall een belangrijke bijdrage geleverd aan de digitalisering van de bank en de innovatie van de IT-platforms.”

Als volgende stap wordt de voorgenomen benoeming van de heer Bornfeld ter goedkeuring aan de toezichthouders voorgelegd. De Raad van Commissarissen zal een Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders bijeenroepen om de aandeelhouders en certificaathouders op de hoogte te stellen van de voorgenomen benoeming. Daarna volgt het officiële benoemingsbesluit van de Raad van Commissarissen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

People, Banking, cio