Wibu-Systems IoT partner Dell

Wibu-Systems IoT partner Dell

06-09-2017 | door: Redactie

Wibu-Systems IoT partner Dell

Wibu-Systems, specialist in softwarebeveiliging en licentiemanagement heeft zich aangesloten bij het programma voor Dell IoT Solutions Partner.

Dit Dell IoT Solutions Partner Program biedt leverancier van technologie en diensten de gereedschappen om snel IoT-oplossingen te ontwikkelen voor de bestuurlijk administratieve omgeving en voor industriële toepassingen. Independent Software Vendors (ISVs), Original Equipment Manufacturers (OEMs) en eindklanten kunnen binnen het partnerprogramma de beschikking krijgen over de door hen gewenste hulpmiddelen voor het maken van schaalbare en onderscheidende applicaties voor het brede, op IoT afgestemde productportfolio van Dell.  Deze producten, waaronder  Dell Edge Gateway 5000 Series en Embedded Box PC 3000 and 5000 Series  zijn nu gemakkelijk te combineren met  Wibu-Systems  bescherming van intellectueel eigendom en met faciliteiten voor IoT-softwarelicentiebeheer.

“Beveiliging heeft de hoogste prioriteit bij het implementeren van  IoT-oplossingen  in risicovolle omgevingen met kritische  operationele data“, aldus Jason Shepherd, directeur van het Dell IoT strategie- en partnerprogramma.“Met de  Wibu-Systems technologie krijgen onze klanten de beschikking over gekwalificeerde licentie- en beschermingsoplossingen. Daarmee kunnen ze het hoofd bieden aan de vele uitdagingen op het vlak van beveiliging en het te gelde maken van software, die ze gaan tegenkomen op hun weg naar IoT succes“.

Security

IoT levert volgens de twee partners bewezen voordelen op het gebied van efficiency, klantenbeleving, veiligheid en nieuwe verdienmodellen. Beveiliging vanuit het ontwerp, gericht op functionele integriteit en bescherming van persoonsgebonden data  en bedrijfskritische data,  is een voorwaarde om IoT initiatieven tot een succes te maken. Wibu Systems CodeMeter (foto) technologie stelt software uitgevers en fabrikanten van intelligente apparaten in staat het intellectuele eigendomsrecht van hun applicaties te borgen. Op die manier zijn illegale of frauduleuze praktijken tegen te gaan, waaronder software piraterij en ‘reverse engineering‘. CodeMeter creëert nieuwe bedrijfsmodellen met betaalde licenties voor software en software updates voor fabrikanten van intelligente apparaten. CodeMeter heeft zich bewezen in toepassingen binnen uiteenlopende bedrijfstakken, varierend van de industriële automatisering, de gezondheidzorg, transport en logistiek, de financiële dienstverlening, de communicatiebranche en de energiesector. De technologie laat zich naadloos integreren met gangbare ERP, CRM en e-commerce platforms.

Besturingssystemen

CodeMeter ondersteunt de belangrijkste besturings- en ontwikkelomgevingen waaronder Windows, Windows Embedded Standard en  Windows Embedded Compact, Linux en Embedded Linux, macOS, VxWorks, CODESYS, B&R Automation Studio en Rockwell Studio 5000 Logix Designer.

Terug naar nieuws overzicht