Witold Kepinski - 06 september 2017

Huawei en Microsoft breiden cloud app partnerschap uit

Huawei en Microsoft breiden cloud app partnerschap uit image

Huawei en Microsoft breiden hun cloud app partnerschap uit. Dit omvat onder andere een gezamenlijke marktuitbreiding en meer marketingactiviteiten. Dit melden Alain Crozier (CEO van Microsoft China) en Zheng Yelai (baas Huawei cloud BU en IT-producten).

Huawei levert al Microsoft-enterprise producten binnen zijn Huawei Cloud zoals Windows Server en Microsoft RDS voor SQL Server. Nu zal door het apps partnerschap het productaanbod worden uitgebreid. Zo komen er meer Microsoft diensten beschikbaar voor organisaties die de Huawei Cloud gebruiken. Verder worden meer public cloud software functies ontwikkeld.  Alain Crozier ziet verder in samenwerking tussen Huawei en Microsoft veel kansen met Industry 4.0 oplosingen.

Huawei pakt de laatste tijd uit met nieuwe innovaties zoals het Kirin 970 AI computing platform. De Kirin 970 combineert een 8 core CPU met een 12 core GPU op een 10 nanometer proces. Zo zet het 5,5 miljard transistoren op één vierkante centimeter. Voor het eerst integreert het bedrijf ook een 'Neural Processing Unit' of NPU op de chip, alles met als doel om beter te presteren en tegelijk minder stroom te verbruiken. De verbinding met de wereld komt er met een 4,5G LTE modem. Die zou tot 1,2 Gbps kunnen halen (door de combinatie van 4X4 MIMO, 256 QAM en 3CC CA).

Door: Witold Kepinski

 

 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!