Witold Kepinski - 06 september 2017

Amerikaanse techsector boos over einde amnestieprogramma voor jonge migranten

De Amerikaanse tech industrie reageert met woede op het besluit van president Trump (foto) om een einde te maken aan het DACA programma dat 800.000 jonge volwassenen het recht geeft om in de Verenigde Staten te leven en te werken.

CEO's van Google, Apple, Microsoft en Facebook en 300 andere zakelijke leiders van grote tech bedrijven hadden nog een brief aan de president gestuurd om het DACA programma te behouden. Maar het mocht niet baten, Trump voert zijn voorgenomen beleid uit.

"We zijn diep teleurgesteld ... dit is een grote stap terug voor ons hele land", meldt Microsoft-president Brad Smith in een blog. Met betrekking tot de bijna een miljoen kinderen die nu wettelijk de VS uit kunnen worden gezet, voegde hij eraan toe: "Ze behoren hier (de VS, red.)." Google-baas Sundar Pichai meldt teleurgesteld in een tweet : "Dromers zijn onze buren, onze vrienden en onze collega's. Dit is hun thuis." Apple ceo Tim Cook zei dat hij "diep ontsteld" was door de beslissing in een notitie aan Apple-medewerkers. Facebook baas Mark Zuckerberg schreef in een bericht dat het een 'verdrietige dag voor ons land' was. "Het besluit om DACA te beëindigen is niet alleen verkeerd. Het is bijzonder wreed om jongeren de Amerikaanse droom te volgen, hen aan te moedigen om uit de schaduw te komen en onze regering te vertrouwen, en vervolgens dan hen te bestraffen.

De tech bazen vestigen hun aandacht nu op het Amerikaanse Congres die nu zes maanden te tijd heeft om de wetgeving nader te bekijken. "Het Congres moet nu handelen om DACA te verdedigen," zei Pichai.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!