Ingram Micro breidt dienstverlening uit met Hardware-as-a-Service

Ingram Micro breidt dienstverlening uit met Hardware-as-a-Service

06-09-2017 | door: Redactie

Ingram Micro breidt dienstverlening uit met Hardware-as-a-Service

Ingram Micro Nederland kondigt aan dat zij partners een nieuwe dienstverlening aan kan bieden: Hardware-as-a-Service (HaaS). Met HaaS kan Ingram Micro zijn business partners toegang geven tot het aanschaffen van een complete werkplek via kosteneffectieve financieringen. Door de uitbreiding van het portfolio met HaaS wil Ingram Micro zijn positie op het gebied van ICT dienstverlening versterken. De nieuwe dienstverlening is multi-vendor waardoor er meer flexibiliteit ontstaat in de aangeboden oplossingen, aldus de IT-distributeur.

HaaS is een financiële oplossing die het mogelijk maakt de investering die eindklanten dienen te doen voor de aanschaf van nieuwe ICT producten, voor een vast bedrag per maand te financieren. Deze oplossing biedt volgens Ingram Micro legio voordelen voor de partner en eindgebruiker. Dankzij de maandelijkse betaling heeft de eindklant de mogelijkheid om behalve hardware, ook software, accessoires en support toe te voegen aan de oplossing. Een contract loopt 24 of 36 maanden, na afloop van het contract heeft de partner een nieuwe verkoopkans. De eindklant heeft namelijk de keuze om het contract te verlengen, de hardware te kopen of te vervangen voor de nieuwste technologie. Het is een snel en eenvoudig proces waar de eindklant zelf geen investeringen vooraf hoeft te doen, en geeft hem een duidelijk en voorspelbaar inzicht in zijn budget, zo beweert de distributeur.

Hardware

Daarnaast biedt het veel kansen voor de partners van Ingram Micro, aldus de distributeur. Binnen enkele dagen na levering van de hardware aan de eindklant ontvangt de partner het volledige bedrag. Hierdoor loopt de partner geen enkel financieel risico en versterkt het zelfs de liquiditeitspositie door de snelle betaling. Door de lage vaste maandbedragen zal de eindklant sneller kiezen voor extra accessoires of diensten waardoor de partner meer marge kan maken. Het belangrijkste is dat deze oplossing een langdurige klantrelatie versterkt omdat de partner precies weet wanneer de eindklant toe is aan vernieuwing, aldus Ingram Micro.

MKB

“Wij zijn verheugd over het feit dat wij Hardware-as-a-Service hebben kunnen toevoegen aan ons portfolio,” zegt Eric Segers (foto), Vice President Benelux bij Ingram Micro. “Met HaaS voldoen we aan de vraag van onze partners omdat de lage maandbedragen, in plaats van een eenmalige aanschafprijs, het MKB in staat stelt hun IT-omgeving beter en effectiever te beheren. Dankzij HaaS profiteren eindklanten voor een vast maandelijks bedrag van een compleet hardware, software en services pakket. Hiermee spelen we in op de nieuwste trends op gebied van ICT en het flexibel consumeren van ICT-diensten.”

Terug naar nieuws overzicht
Hardware