Redactie - 07 september 2017

Fox-IT houdt zeggenschap Nederlandse staat over Fox Crypto af

Fox-IT houdt een mogelijk zeggenschap van de Nederlandse staat over Fox Crypto af zo staat te lezen in een artikel van NRC. De Nederlandse Staat wil een vinger in de pap houden over de cryptografieafdeling van Fox-IT. Zeker nu het bedrijf uit Delft in Britse handen komt.

NRC Handelsblad meldde al begin 2017 dat de staat zeggenschap wil over Fox Crypto op basis van een brief (pdf) die de krant in handen kreeg van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) die was verstuurd aan Fox-IT. Het ministerie van Defensie stuit echer nog steeds op bezwaren van Fox-IT en zijn Britse eigenaar NCC. Wat de bezwaren precies zijn is niet duidelijk.

De Nederlandse beveiliger Fox-IT werd eind 2015 voor 133 miljoen euro overgenomen door de Britse NCC Group. Fox-IT bestaat sinds 1999. Met de overname hoopt het Nederlandse management de groei te versnellen. Fox-IT wordt geleid door ceo en medeoprichter Menno van der Marel. Andere eigenaars zijn Ronald Prins (foto) en Ad scheepbouwer, ex bestuursvoorzitter van KPN, die zich enkele jaren geleden inkocht.

Lees meer in het NRC artikel.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!