Redactie - 08 september 2017

Synechron wordt lid van Microsoft Azure Blockchain Council

Synechron, specialist voor de financial services branche, mag zich aansluiten bij de ‘Microsoft Azure Blockchain Council’. De Council bestaat uit een selecte groep waarmee Microsoft gaat samenwerken om blockchain applicaties te bouwen, ontsluiten en managen op Azure.

Leden gaan zich bezig houden met blockchain ‘requests for proposals’ (RFPs), samen ‘proof of concepts’ ontwikkelen, en nieuwe blockchain toepassingen promoten. Ze hebben allen toegang tot Microsoft’s blockchain ontwikkel team en invloed op de toekomstige Microsoft’s blockchain offering.

De leden zijn geselecteerd op basis van de mogelijkheden om de markt te vernieuwen, locatie en de blockchain projecten die ze reeds ontwikkeld hebben. Synechron is gekozen om het innovatieve werk dat reeds gedaan is met de ontwikkeling van blockchain applicaties op Ethereum, Quorum, Corda, en Hyperledger platformen.

Steeds meer bedrijven, industrieën en openbare organisaties maken volgens Microsoft gebruik van blockchains om vrijwel direct transacties te maken en verifiëren, en zo bedrijfsprocessen te stroomlijnen, geld te besparen en het risico van fraude te beperken. In wezen is een blockchain een gegevensstructuur voor het maken van een grootboek voor digitale transacties die niet in het bezit is van één provider, maar wordt gedeeld in een gedistribueerd netwerk van computers. Het resultaat is een meer open, transparant en openbaar te verifiëren systeem dat zal leiden tot een fundamentele verandering in de wijze waarop we denken over het uitwisselen van waarde en assets, het afdwingen van contracten en het delen van gegevens tussen verschillende industrieën. Het aantal toepassingen waarvoor blockchains worden gebruikt, is bijna oneindig, variërend van leningen, obligaties en betalingen tot meer efficiënte supply chains en zelfs identiteitsbeheer en -verificatie.

Mirosoft BaaS (Blockchain as a Service) biedt een fail-fast platform met laag risico voor organisaties om samen te werken door te experimenteren met nieuwe bedrijsfprocessen, ondersteund door het Azure cloudplatform 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!