Witold Kepinski - 08 september 2017

HP tweakt en breidt 3D-technologie aanbod uit

HP heeft twee aankondigingen gedaan met zijn aanbod voor de 3D-sector. Het gaat om een platform voor gepersonaliseerde schoenen en een samenwerking met Siemens om samen 3D-printen voor industriële productie te bevorderen.

HP Inc. heeft ten eerste de Fitstation aangekondigd, een platform dat op maat gemaakt en gepersonaliseerd schoeisel ontwikkelt, door middel van innovatieve 3D-scans, dynamische loopanalyse en productietechnologie. Hiermee zegt HP de volgende stap te zetten in het integreren van 3D-technologie in het ontwerp- en productieproces. De Fitstation is een totaaloplossing waarmee 3D-scans en drukanalyses van de voet worden gemaakt om metrische data van de voet en loop te verzamelen. Deze data wordt vervolgens gebruikt om de klant te adviseren over de best passende schoen, maar ook om de juiste inlegzool ter plekke te printen.

In samenwerking met Superfeet is in de Verenigde staten een proef gestart in 4.000 winkels waar de gescande data direct kan worden gebruikt om een inlegzool op maat te printen voor een ideale individuele pasvorm. Steitz Secura zal de technologie gebruiken om verder te focussen op comfort en preventie. Niet alleen consumenten kunnen hiervan profiteren, maar ook de productie- en distributieketen verandert drastisch wanneer winkeliers producten kunnen verkopen zonder deze op voorraad te hebben.

Ten tweede werken HP en Siemens samen om 3D-printen voor industriële productie te bevorderen. De HP Multi Jet Fusion 3D-printtechnologie is geïntegreerd met het Siemens ‘flagship’ NX-softwaresysteem voor verbeterde productontwikkeling en -fabricage. De nieuwe Siemens NX AM voor HP Multi Jet Fusion softwaremodule is officieel door HP gecertificeerd voor industriële 3D-productie. De versterkte samenwerking creëert technologische roadmaps voor de volgende generatie HP Multi Jet Fusion 3D-printers, aldus HP.

HP Inc. en Siemens versnellen 3D-printen voor industriële productie door het oprichten van een nieuwe, door HP gecertificeerde, softwaremodule van Siemens. Dure en tijdrovende dataverwerkingen zijn verleden tijd. De NX-softwaremodule stelt klanten in staat om HP 3D-printprojecten te ontwikkelen en te beheren in de Siemens softwareomgeving. Printopdrachten worden geoptimaliseerd door de voorbereiding en de inspectie van de opdrachten in één omgeving te combineren. HP en Siemens werken daarnaast aan roadmaps die ontwerpers en ingenieurs in staat stellen producten volledig te herontdekken en gebruik te maken van HP’s 3D-printmogelijkheden, aldus de leverancier.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!