Midwich Group neemt meerderheidsbelang in Van Domburg Groep
08-09-2017 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Midwich Group neemt meerderheidsbelang in Van Domburg Groep

Het Britse bedrijf Midwich Group Plc heeft vanaf heden een meerderheidsbelang in de Van Domburg Groep. Hieronder vallen Van Domburg Partners, Van Domburg Transport en Dutch Light Pro. Eigenaren Ed van Domburg en Rick ter Wee zullen hun rol binnen de organisatie blijven voeren en het resterende belang behouden.

Midwich is een specialistische audiovisuele distributeur voor de zakelijke markt met activiteiten in Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Australië en Nieuw-Zeeland. Midwich is geregistreerd aan de AIM (Alternative Investment Market) London Stock Exchange. De Groep is marktleider in Europa en heeft een rijke ervaring in het aanwerven van lokale bedrijven om vervolgens een verdere internationale groeistrategie te realiseren.

Ed van Domburg (foto) en Rick ter Wee, CEO Van Domburg Groep zegt; “Vanaf de start van de besprekingen was direct duidelijk dat deze combinatie een veelbelovende synergie gaat opleveren. Met onze sterke lokale positie en de steun van de Midwich Group zullen we in staat zijn onze groeiambitie te continueren. De brede kennis en internationaal leidende positie maakt Midwich voor ons een ideale partner. Wij kijken uit naar de intense samenwerking om de activiteiten in de Benelux-markt verder te ontwikkelen en onze dienstverlening te optimaliseren.”

Stephan Fenby, Managing Director, Midwich Group vervolgt; “Met het verkregen meerderheidsbelang onderschrijft Midwich de ambitie om binnen de Benelux-markt de activiteiten uit te bouwen en is derhalve een logische vervolgstap in de voorgenomen internationale expansiestrategie. Hiermee is Midwich in staat om een bredere groep klanten in meerdere segmenten te bedienen. Als gevolg kunnen wij ruim 70% van de Europese audiovisuele markt adresseren. Onze groeiambitie kenmerkt zich door een combinatie van organische ontwikkelingen en geselecteerde overnames. Wij verwelkomen het Van Domburg Team met veel enthousiasme en kijken uit naar het gezamenlijk verder ontwikkelen binnen de dynamische en uitdagende audiovisuele markt.”

Thomas Sumner, European Director, Midwich Group besluit; “Zoals bij alle Midwich-deelnemingen zal de focus liggen op het uitbouwen van de service en support naar onze klanten en leveranciers. Wij zijn verheugd met de beslissing van marktleider Van Domburg om toe te treden tot de Midwich Group. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking en de gezamenlijke investeringen in deze voor ons belangrijke regio.”

Terug naar nieuws overzicht
Hardware