Dell Technologies boekt meer omzet maar storage business is vlak
09-09-2017 | door: Witold Kepinski

Dell Technologies boekt meer omzet maar storage business is vlak

Dell Technologies heeft het afgelopen tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet van 19,3 miljard dollar gehaald. Dell noteerde een nettoverlies van 979 miljoen dollar, omdat er schulden moesten worden terugbetaald die werden gemaakt voor de overname van EMC door Michael Dell en investeerders. Er is inmiddels 9,5 miljard dollar aan schuld afgelost. De Dell Technologies-familie bestaat uit Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream en VMware.

Dell Client Solutions Group (CSG) deed het goed met de verkoop van pc's, zoals notebooks waarbij de omzet steeg naar 9,9 miljard dollar. De verkoop van high-end notebooks en pc's steeg met dubbele groeicijfers. Dell is marktleider in workstations en displays.

Storage

Het onderdeel Infrastructure Solutions Group (ISG) waar Dell EMC oplossingen ondervallen haalde een omzet van 7,4 miljard dollar (met operationele winst van 430 miljoen dollar), waarvan 3,7 miljard met server- en networking (groei van 16 procent) en 3,7 miljard dollar met storage (groei van 0,4 procent). De omzet met hyperconverged (inclusief VxRail) en all-flash storage groeide razensnel. De omzet van VMware bedroeg 1,9 miljard dollar. Wel gaat Dell wat meer doen aan de storage omzet die niet echt sterk groeide, onder andere door meer specialisten aan te nemen. In de storage markt is sprake van hevige concurrentie met partijen zoals NetApp en Pure Storage.

Partners

Dell Technologies viert dat het een jaar geleden is dat Dell en EMC officieel zijn geïntegreerd. Het afgelopen jaar is gewerkt aan het samenvoegen van beide bedrijven, is een omzet van 35 miljoen dollar geboekt via het wereldwijde partnerkanaal en zijn zeker 10.000 nieuwe klanten toegevoegd aan het Dell EMC-portfolio. Daarbij zag Dell EMC in de eerste helft van 2017 een explosieve groei bij accounts waarbij voorheen weinig activiteit was. Dit is te danken aan succesvolle cross-selling van server-. storage-, client- en converged infrastructure-oplossingen, aldus Dell.

Innovatie

Dell Technologies investeert jaarlijks 4,5 miljard dollar in R&D. Daar bovenop investeert het 100 miljoen dollar in startups met een focus op toekomstige tech, zoals artificial intelligence, machine learning, Internet of Things, genomics via Dell Technologies Capital. Sinds de integratie heeft het bedrijf al bijna 1 miljard dollar geïnvesteerd in zijn mensen, go-to-market-strategie en technologie voor belangrijke groeigebieden, aldus Dell.

MVO

Klanten en medewerkers waarderen de activiteiten die Dell Technologies onderneemt op het gebied van mensen en de planeet. Dell was een van de Diversity Inc’s in de Top 50 Companies for Diversity & Inclusion en het bedrijf verbeterde de toegang tot moderne technologie voor zeker 2,3 miljoen jongeren. Dell Technologies meld dat het zijn productieafval met 99 procent heeft kunnen reduceren, heeft klanten dankzij innovatie geholpen met het reduceren van hun elektriciteitsconsumptie ter waarde van 380 miljoen dollar en was de eerste die op grote schaal plastic uit de oceaan heeft gebruikt in zijn supply chain. Dell en Dell EMC hebben gecombineerd 4,9 miljard dollar besteed aan materialen en diensten van kleine bedrijven en leveranciers die gecertificeerd zijn in verband met hun vrouwen- en minderhedenbeleid.

Hardware

Dell zegt te blijven innoveren en heeft nieuwe, verbeterde enterprise-producten aan zijn portfolio toegevoegd, waaronder:

Nieuwe clients, zoals de workspace Dell Canvas, het Precision 7720 VR-ready mobiele werkstation, XPS 13 2-in-1, Latitude 7285 2-in-1 met draadloos laden en de UltraSharp 8K-monitor met het eerste 31-inch 8K-beeldscherm.

14G Dell EMC PowerEdge-servers, de basis voor de cloud, analytics en het software-defined datacenter.

End-to-end storage-portfolio-update van zowel high-end, midrange en ongestructureerde storage-platformen.

Nieuwe ScaleIO Ready Nodes en Elastic Cloud Storage op basis van Dell EMC PowerEdge-servers.

Uitbreiding van Dell EMC Data Protection-mogelijkheden voor de cloud, samen met native ondersteuning voor VMware vSphere en VMware Cloud op AWS.
Vernieuwing van Data Domain-storage en de introductie van de turnkey geïntegreerde Data Protection Appliance.

Momentum en updates voor de Dell EMC VxRail-familie als de eerste HCI applicances op basis van VMware vSAN, samen ontwikkeld met VMware. De switch naar PowerEdge-servers, die nu ook door de Dell EMC Enterprise Hybrid Cloud worden ondersteund en een grote upgrade aan VMware vSAN en vSphere-updates.

Nieuwe Open Networking-oplossingen, het Dell EMC OS10-besturingssysteem en het nieuwe Service Provider Solutions-programma.

Dell EMC ProDeploy Suite, ontworpen om klanten te helpen hun pc’s sneller en eenvoudiger in gebruik te laten nemen.

Supply chain - Dell heeft afgelopen jaar 2,55 units per seconden verscheept (40 miljoen pc’s, 2,5 miljoen servers/enterprise-producten, 45 miljoen S&P-units). Slechts 27 dagen na fusie werd het eerste, geïntegreerde Dell EMC-product opgeleverd.

Samenwerking - Virtustream heeft nauw samengewerkt met Pivotal op het gebied van rapid deployment van cloud-native apps en met VMware om bedrijfskritische apps/workloads uit te breiden naar de Virtustream Enterprise Cloud. RSA heeft een aantal integraties gedaan met andere Dell Technologies-onderdelen, waaronder met RSA NetWitness Endpoint-bundels met Dell Data Security, RSA SecurID-integratie met VMware Workspace ONE en VMware AirWatch, daarnaast is gewerkt aan interoperabiliteit met VMware AppDefence.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility