Dassault Systèmes en Huawei integreren 3DEXPERIENCE-platform met Huawei Cloud
11-09-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Dassault Systèmes en Huawei integreren 3DEXPERIENCE-platform met Huawei Cloud

Dassault Systèmes en Huawei hebben tijdens HUAWEI CONNECT 2017 een samenwerkingsovereenkomst getekend. De twee bedrijven kondigden aan dat ze nauw gaan samenwerken om het 3DEXPERIENCE-platform aan te sluiten op Huawei Cloud.

Via het partnership willen de bedrijven geïntegreerde design-, verificatie- en productieoplossingen leveren aan klanten in diverse sectoren. Hierin worden de High Performance Computing-cloudoplossingen van Huawei en de industriële oplossingen van Dassault Systèmes gecombineerd.

Digitaal ecosysteem

De bedrijven zetten hun gezamenlijke expertise in om de juiste marktbenadering en het distributiemodel te bepalen. Huawei en Dassault Systèmes willen de gecombineerde oplossing positioneren als een belangrijk instrument voor de implementatie van de digitale transformatie en het neerzetten van een framework voor duurzame innovatie.

"De cloud speelt een cruciale rol in het versnellen van de digitale transformatie", zegt Zheng Dianhai, Vice President of Cloud BU van Huawei. Dianhai geeft aan met Dassault Systèmes een compleet cloudgebaseerd ecosysteem op te willen bouwen dat de digitale transformatie van de gehele maakindustrie ondersteunt.

Meer mogelijkheden om de te delen en creëren

"Bij het bedenken, ontwikkelen, vermarkten en onderhouden van slimme 'connected' ervaringen - waarin hardware, software, content en diensten samensmelten - zijn vaak meerdere sectoren betrokken", zegt Olivier Ribet, Vice President, High-Tech Industry bij Dassault Systèmes. Het omarmen van de cloud biedt volgens Ribet bedrijven en overheden meer mogelijkheden om te delen en creëren, bijvoorbeeld in open innovatieprojecten.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud