Colt stelt Randolph Nicklas aan als vice president Network Engineering
11-09-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Colt stelt Randolph Nicklas aan als vice president Network Engineering

Colt Technology Services versterkt het managementteam van zijn netwerkdivisie met de benoeming van Randolph Nicklas (foto) tot vicepresident Network Engineering. Nicklas gaat rechtstreeks verslag uitbrengen aan Chief Technology Officer Rajiv Datta. Hij wordt verantwoordelijk zijn voor het aanjagen van technologische innovatie binnen het geavanceerde Colt IQ Network in het kader van een driejarig investeringsplan waarmee 500 miljoen euro gemoeid gaat.

Nicklas zal zich richten op de strategische en architectuurplanning en de ontwikkeling, de implementatie en het asset management van alle netwerkplatformen voor Colt, met inbegrip van zijn optische, pakket- en spraaknetwerken.

Eerdere functies

Nicklas heeft 25 jaar technische en managementervaring. Deze deed hij onder andere op bij Cisco, MCI, XO Communications en Windstream Communications. In zijn eerdere functies binnen de telecomsector droeg Nicklas bij aan de ontwikkeling en toepassing van technologieën als packet switching en optisch transport. Hij studeerde af in toegepaste wiskunde en natuurkunde aan het Georgia Institute of Technology.

“Colt heeft jarenlange ervaring met de ontwikkeling en implementatie van nieuwe netwerktechnologieën en wereldwijd fors in zijn netwerken geïnvesteerd. Dit is dan ook een fascinerende tijd om bij het bedrijf in dienst te treden”, zegt Nicklas. “Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met de andere leden van het managementteam en mijn vaardigheden en ervaring in te zetten voor de verdere groei van het wereldwijde netwerk van Colt.”

Terug naar nieuws overzicht