HP tweakt A3 printing portfolio met intelligente tools

11-09-2017 | door: Witold Kepinski

HP tweakt A3 printing portfolio met intelligente tools

HP pakt uit met tal van nieuwe printing innovaties tijdens het HP Reinvent World Partner Forum in Chicago. Het A3 portfolio is uitgebreid met twee nieuwe platformen die via business partners worden aangeboden in verschillende configuraties voor transactionele business en managed services contracten. Daarnaast zijn er nieuwe printing tools zoals HP Connection Inspector voor veilig printen, HP Roam voor veilig printen in de cloud en HP Solutions Hub workflow tool dat papier integreert met digitaal. Op het HP partner event is ook een Nederlandse delegatie van medewerkers en partners aanwezig.

De nieuwe A3 printers en MFPs ondersteunen business partners met PageWide printing technologie een hoge uptime van printers. HP biedt verder nieuwe workflow scanners, waaronder Digital Sender Flow en ScanJet Enterprise Flow. Tevens is het micro- en mkb printer aanbod uitgebreid met de 100 en 200 series printers en MFPs voor het Color LaserJet portfolio die te beheren zijn met de veilige HP Smart App.

Voor de beveiliging van zakelijke printers is er de de slimme HP Connection Inspector tool die dataverkeer in het netwerk in de gaten houdt en malware tegenhoudt. HP positioneert zich de laatste jaren als een leverancier die krachtige beveiligingstools levert voor zakelijke printers waardoor ze niet gehackt kunnen worden. De Connection Inspector is de nieuwste aanvulling.

Cloud

De HP Roam cloud-gebaseerde tool is ideaal voor medewerkers die veel op pad zijn en veilig printen vanuit een andere locatie. Steeds meer mensen willen toch graag printen als ze op reis zijn. Dat biedt HP partners weer kansen om nieuwe veilige printers te verkopen, aldus HP.

Artificial Intelligence

Verder is het HP Smart Device platform voor A3 Printers getweakt en voorzien van nieuwe artificial intelligence (AI), big data en machine-learning tools met predictive learning toepassingen. HP partners kunnen op basis van geanalyseerde data op afstand monitoren hoe printers presteren en op afstand onderhoud doen. Daardoor hoeven klanten geen hogere service kosten te betalen. Voor partners biedt het meer mogelijkheden om HP A3 Print-as-a-Service te verkopen, een combinatie van printers, supplies, security en diverse diensten. In de A3-markt neemt HP het met name op tegen Xerox.

DaaS

HP zal tijdens het HP Reinvent World Partner Forum 2017 in Chicago zijn Device-as-a-Service (DaaS) propositie belichten waarbij pc’s zoals notebooks en desktops in nauwe samenwerking met partners aan klanten wordt geboden. Deze markt is volgens HP in 2020 goed voor 60 miljard dollar en daar wil het bedrijf samen met business partners volop van profiteren. Inmiddels haken steeds meer partners aan als DaaS partner.

Security

HP wil met zijn DaaS propositie, waarbij designvolle notebooks met krachtige security aan zakelijke klanten worden geboden, sterker concurreren tegen onder andere Dell en Apple. Ook zal HP meer zakelijke virtual reality (vr) oplossingen bieden, een markt die in 2020 goed is voor 10 miljard dollar.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Security