Amsterdam Security Expo
11-09-2017

Amsterdam Security Expo
(31-10-2017)

Hoe ziet de “installateur van de toekomst" er uit? Het is een actuele vraag, die tijdens de Amsterdam Security Expo – voormalig SSA – uitgebreid aan bod komt. Met de komst van zaken als Internet of Things (IoT), werken in de cloud en cyber security moet een installateur anno nu goed thuis zijn in de fysieke security, maar óók in die van ICT. Terwijl de branche – ook vanuit de eigen gelederen – wordt omschreven als traditioneel, stellen klanten steeds hogere eisen aan diensten en producten. Dat biedt volop zakelijke kansen, maar hoe pak je dat als installateur aan? Amsterdam Security Expo – van 31 oktober tot en met 2 november in RAI Amsterdam – zoomt hier op in, met interactieve sessies van Uneto-VNI, een speciale Installateursparty op 1 november en uiteraard een breed aanbod van diensten en producten door deelnemers.

Versmelten van ICT en alarm branche
Dat de alarm branche volop zakelijke kansen biedt, blijkt bijvoorbeeld uit deelname van service provider RoutIT. Ron Landzaat van RoutIT: “Wij zijn een branchevreemde deelnemer, die nu sinds een jaar actief is als aanbieder van alarmcentrales. Wij gaan daarbij – dankzij onze ICT-kennis – een stap verder dan de meer traditionele aanbieders van alarmdiensten. Wij kunnen alles monitoren wat je op internet kunt aansluiten en zijn daarbij proactief. Kort gezegd: we voorkomen liever delicten, dan dat we ze monitoren. Dankzij een app heeft de hoofdgebruiker daarbij de regie over het systeem.” Volgens Landzaat gaan de alarm en ICT branche de komende jaren steeds meer versmelten. “Installateurs moeten daar op inspringen, anders neemt de ICT branche het over!”

Denk out of the box
Ook Jasper Sieling, installateur bij Detec Groep, ziet deze noodzaak tot veranderen. Hij heeft daarbij één tip voor zijn collega-installateurs: “Denk out of the box! We zijn als installateurs best traditioneel, terwijl klanten zich juist steeds meer bewust worden van het nut en belang van beveiliging. Dat geldt zowel voor bedrijven als particulieren. Als installateur moeten we daarin goed mee kunnen denken en dus ook op de hoogte zijn van nieuwe producten en ontwikkelingen.”

Klanten willen integrale systemen 
René van der Vlies, Directeur van Installatiebedrijf SBA Beveiliging, constateert eveneens een toegenomen vraag uit de markt. Tegelijkertijd nemen echter ook de eisen vanuit de klanten toe. Van der Vlies: “Organisaties worden breder en veeleisender, daarnaast zijn ze vaak ook goed op de hoogte van wat er mogelijk is. Daar moet je als installateur of leverancier op in kunnen spelen.”
Richard Robert van deelnemer Osec vult aan: “Er wordt weer meer geïnvesteerd. Klanten willen daarbij niet zozeer meer kwaliteit, maar wel meer mogelijkheden. Denk hierbij aan integrale systemen en het gebruik van apps. “ 

Opgelet!
Julius Faber van deelnemer ARAS Security zet bij dat gebruikersgemak wel een kanttekening. “De trend die je ziet is dat er steeds meer nadruk ligt op eenvoud en gemak, maar dat gaat niet altijd een-op-een met veiligheid. Denk hierbij aan Internet of Things, hackers etc. Wij hebben daar als branche een verantwoordelijkheid in. Dat betekent dat we niet alleen écht veilige producten op de markt moeten brengen, maar ook dat wij kennisdragers zijn. Die kennis moeten we overdragen.”

Kennisoverdracht tijdens Amsterdam Security Expo
Op Amsterdam Security Expo zijn er voor installateurs volop mogelijkheden om actuele kennis op te doen. Niet alleen laten de ruim 125 deelnemers graag zien wat hun nieuwste producten en diensten zijn, ook is er een workshopprogramma in het InnovationLAB, een dronekooi en worden tijdens de eerste beursdag de Innovation Awards uitgereikt. Op 1 november start vanaf 16 uur op het InnovationLAB de Installateursparty.

Gratis registratie
Voor meer informatie en gratis registratie ga naar: www.amsterdamsecurity.com/expo

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security