Redactie - 12 september 2017

Icecat omzet groeit met 21,5 procent in de eerste zes maanden van 2017

Icecat omzet groeit met 21,5 procent in de eerste zes maanden van 2017 image

De groei van de omzet van Icecat versnelde in de eerste jaarhelft van 2017 tot 21,5%, wat leide tot een halfjaaromzet van 3,4 miljoen euro. Zowel de Nederlandse als de internationale business droeg bij aan de groei. Tegelijkertijd verbeterde de winst-voor-belasting (EBT) van Icecat met 17% to 452 duizend euro in deze periode. De kaspositie van Icecat verbeterde daarbij met 1,5 miljoen euro dankzij de NPEX-notering, bedrijfswinst, en dit ondanks de gerealiseerde overname.

Niet-financiële KPIs

Ook met betrekking tot niet-financiële KPI’s is de trend positief: het aantal datasheet downloads door ecommerceklanten en -gebruikers is op jaarbasis met 66% gegroeid tot 6,5 miljard downloads. Het aantal ondersteunde merken expandeerde 15% tot 16 duizend, het aantal ondersteunde productcategorieën steeg met 30% tot 4.175 en het aantal geregistreerde ecommerce-partners groeide met 20% tot 71 duizend.

Partnerships met Walmart and Amazon and in speelgoed

Walmart heeft Icecat gecertificeerd als contentleverancier, en met meerdere merken werkt Icecat aan de integratie van productdata in Walmarts ecommerce-omgevingen. Ook met Amazon is de samenwerking verder verdiept in een strategisch partnership.

In de speelgoedsector werken Lego, BOL, FUN, Wehkamp, en Carrefour samen met Icecat. Gezamenlijk hebben deze partijen gewerkt aan een standaard datamodel voor het beschrijven van alle soorten speelgoed. The data is reeds internationaal geadopteerd door Icecats ecommerce-gebruikers.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!