‘Cyberaanval op Equifax is aanleiding om security-beleid door te lichten’
12-09-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

‘Cyberaanval op Equifax is aanleiding om security-beleid door te lichten’

De recente cyberaanval op kredietinstelling Equifax houdt de gemoederen bezig. De schade voor het bedrijf zelf en de klanten wordt momenteel in kaart gebracht, maar dat wil niet zeggen dat er geen verdere gevolgen zullen zijn. Dennis de Leest (foto) van F5 Networks waarschuwt voor gevolgen van deze aanval die nog lang effect zullen hebben.

"Het nieuws van deze cyberaanval is een nieuw voorbeeld van hoe financiële instellingen onder vuur liggen sinds enkele jaren. Aanvallen als deze kunnen erg veel schade aanrichten, want iedereen in de sector gebruikt dezelfde data. Hierdoor is het aannemelijk dat het aantal phishing-pogingen via mail zal toenemen, omdat die adressen zichtbaar zijn geworden”, legt De Leest uit.

Persoonlijke gegevens uitgelekt

“Hackers richten zich op consumenten die niet bewust zijn van het feit dat hun gegevens op straat liggen, of diegenen die op meerdere plekken dezelfde inloggegevens gebruiken. Nu blijkt dat ook persoonlijke gegevens zijn buitgemaakt, is ook het risico op frauduleuze acties groter geworden. De komende weken en zelfs maanden is het dus aan te raden extra alert te zijn op pogingen tot oplichterij.”

De Leest: “Voor bedrijven is het een waarschuwing hun security-beleid nogmaals tegen het licht te houden en hun interne trainingen rondom awareness weer eens uit de kast kunnen halen."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security