Wouter Hoeffnagel - 12 september 2017

VMware helpt Communications Service Providers NFV-diensten op OpenStack te omarmen

VMware kondigt VMware vCloud NFV-OpenStack aan, waarmee het bedrijf Communications Service Providers helpt NFV-diensten op OpenStack in gebruik te nemen. Het nieuwe vCloud NFV-OpenStack-platform bevat VMware Integrated OpenStack Carrier Edition, VMware’s nieuwe OpenStack Ocata-gebaseerde distributie die is geïntegreerd, getest en gecertificeerd met VMware’s NFV Infrastructure-platform (NFVI). Door VMware Integrated OpenStack te gebruiken als NFV Virtualized Infrastructure Manager (VIM) kunnen netwerkarchitecten een OpenStack-cloud inzetten, upgraden en bedienen op VMware’s carrier-grade NFVI-platform.

Als gevolg van snelle groei in netwerkverkeersstromen en snel toenemende verwachtingen van klanten, versnellen Communication Service Providers (CSP’s) de adoptie van Network Functions Virtualization (NFV). OpenStack binnen NFV-implementaties krijgt steeds meer tractie in de markt en kan biedt telco’s ondermeer open architecturen en meer flexibiliteit voor cloud-gebaseerde netwerken, toegang tot een wereldwijde community van OpenStack-ontwikkelaars en gestandaardiseerde northbound interfaces (NFV-orchestration, VNF-manager). Met vCloud NFV OpenStack Edition ondersteunt VMware een open architectuur die integratie en interoperabiliteit mogelijk maakt.

Purpose-built OpenStack volgens carrier-vereisten

VMware Integrated OpenStack Carrier Edition is specifiek ontwikkeld om tegemoet te komen aan de vereisten die CSP’s stellen aan NFV-gebaseerde netwerkdiensten op OpenStack. VMware vCloud NFV-OpenStack biedt native support voor container-gebaseerde Virtualized Network Functions (VNF) dankzij geïntegreerd container-beheer, waardoor VM- en container-gebaseerde VNF’s kunnen draaien op een enkele VIM. De oplossing maakt gebruik van de specifieke functionaliteit van Ocata om CSP’s de tools te bieden NFV-netwerken in gebruik te nemen, waaronder:

  • Multi-tenancy en VNF resource reservation: biedt tenant-isolatie op resource-niveau en gegarandeerde resource-beschikbaarheid voor iedere tenant, waardoor CSP’s hun infrastructuur-SLA’s kunnen leveren terwijl zij tenants binnen het netwerk veiligstellen en hun capaciteitsplanning verbeteren.
  • Dynamische en elastische schaalbaarheid van netwerk-resources: stelt CSP’s in staat elastische service constructs te maken die netwerkfuncties kunnen op- en afschalen naar binnen en buiten, op basis van gebruikspatronen om real-time te kunnen reageren op omstandigheden in het netwerkverkeer. Dit optimaliseert resource-beheer en verlaagt CAPEX en OPEX.
  • Verbeterde netwerkondersteuning en Enhanced Platform Awareness (EPA): levert carrier-grade, lage latency data plane-prestaties waardoor CSP’s netwerkprestaties in stand kunnen houden en een high subscriber Quality of Experience kunnen leveren terwijl zij de inzet van resources optimaliseren met behulp van ondersteunde methodes als CPU Pinning, fijnmazige NUMA placement-instellingen, ondersteuning voor meerdere NIC-types en Single Root I/O Virtualization (SR-IOV).

Weg naar productie-NFV vereenvoudigen

Door gebruik te maken van VMware’s NFVI en VMware Integrated OpenStack Carrier Edition, biedt VMware vCloud NFV OpenStack CSP’s het volgende:

  • Vereenvoudigde OpenStack-installatie en -implementatie: VMware Integrated OpenStack Carrier Edition biedt de mogelijkheid een volledige OpenStack-infrastructuur te installeren en implementeren aan de hand van templates binnen de VMware vSphere webclient, waarbij het gebruik maakt van geavanceerde beheermogelijkheden van vCenter.
  • OpenStack upgrade: Scheiding van control plane en data plane zorgt voor zero downtime van netwerkdiensten en waarborgt de continuïteit van diensten tijdens het OpenStack-upgrade-proces. CSP’s kunnen bijblijven met het tempo van vernieuwingen dankzij snelle upgrades en patching.
  • Geïntegreerd operations-beheer: dankzij NFVI operationele automatisering en Ceilometer-integratie, gecombineerd met proactieve en voorspellende analytics, issue-isolatie, root cause-analyses en snelle remediation-mogelijkheden. VMware vRealize Operations Manager, Log Insight en Network Insight geïntegreerd in vCloud NFV-OpenStack, bieden een monitoring-, analytics en remediation-platform via een single pane of glass die operationele kosten reduceert door snelle Mean-Time-To-Understand en -Repair (MTTU/MTTR).

VMware vCloud NFV en het VMware Ready-programma

VMware meldt dat VMware vCloud NFV bij ruim 90 NFV-implementaties bij meer dan 50 CSP’s wereldwijd is geïmplementeerd. VMware vCloud NFV helpt de levering van diensten te versnellen, kosten reduceren en network operations te vereenvoudigen. Het vCloud NFV-platform stelt organisaties in staat een multi-vendor en multi-function NFV-platform in gebruik dat helpt diensten te automatiseren, veilige multi-tenancy mogelijk maakt, operations management ondersteunt en automatisering van diensten, veilige multi-tenancy en operations management mogeijk maakt.

De VMware Ready for NFV-certificering helpt CSP’s VMware partner-VNF-oplossingen te identificeren die interoperabel zijn met VMware vCloud NFV. Tot dusver hebben meer dan 20 VNF-partners zich gecertificeerd in eerdere versies van VMware Integrated OpenStack en hebben zich toegewijd aan de certificering van VMware Integrated OpenStack Carrier Edition zodra de software algemeen beschikbaar is.

Beschikbaarheid

VMware vCloud NFV Carrier Edition zal algemeen beschikbaar komen in VMware’s derde kwartaal van fiscale jaar 2018, dat eindigt op 3 november 2017.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!