HPE en The Sourcing Company leveren private cloud vanuit datacentercampus Interxion
12-09-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

HPE en The Sourcing Company leveren private cloud vanuit datacentercampus Interxion

HPE en The Sourcing Company gaan samenwerking bij de lancering van een nieuwe hybride cloudoplossing op de Amsterdam campus van Interxion. Dit stelt bedrijven in staat gebruik te maken van een privacy cloud op basis van Microsoft Azure Stack vanuit de datacentercampus van Interxion.

Recent onderzoek van IDC toont aan dat 52 procent van de enterprises in Nederland van plan is een hybride cloud strategie te implementeren. De drijvende krachten hierachter zijn kostenreductie en schaalbaarheid. Zorgen over data privacy, soevereiniteit en beveiliging worden genoemd als de grootste barrières voor een hybride cloud strategie. Azure Stack biedt gebruikers de schaalbaarheid en flexibiliteit van de publieke cloud, en biedt tegelijkertijd grip op de locatie waar data verwerkt en opgeslagen wordt.

Flexibiliteit, kosten en security

“Europese bedrijven brengen hun IT onder bij third-party datacenters en hybride cloud omgevingen ten behoeve van de flexibiliteit, kosten en security,” vertelt Michael van den Assem, Managing Director van Interxion Nederland. Tegelijkertijd willen bedrijven gebruik maken van de voordelen op het gebied van security en compliance die de eigen datacenter omgeving biedt. Deze samenwerking brengt HPE’s infrastructuurplatform en The Sourcing Company’s ervaring in het managen van zowel bedrijfskritische als privacy-gevoelige applicaties samen in de datacenters van Interxion.

“Voor The Sourcing Company is Interxion een logische datacenterpartner”, vertelt Ronald Verweij, de CEO en oprichter van het bedrijf. Verweij wijst erop dat klanten door dat op te slaan bij het Nederlandse Interxion zeker weten dat zij uitsluitend met de Nederlandse wet- en regelgeving te maken hebben wanneer het gaat om dataprivacy en -beveiliging. Ook wijst Verweij op de ExpressRoute van Interxion, die een directe en private verbinding biedt met de publieke Microsoft cloud. Het bedrijf werkt al langer samen met HPE, en kiest daarom ook voor dit project HPE als infrastructuurpartner.

Interxions Solution Partner Programma

Interxion biedt een Solution Partner Programma aan voor managed service providers die hybride cloud, IT infrastructuurhosting of waarde toevoegende diensten aanbieden aan de enterprise en MKB markt. Solution Partners kunnen gebruik maken van de colocatie- en cloud toegangsdiensten van Interxion om oplossingen te bouwen en op de markt te brengen. Interxion biedt onderdak aan wereldwijde cloud- en connectiviteitsplatformen, inclusief Microsoft Azure en Amazon Web Services. Dit stelt partners in staat om een private verbinding te leggen met deze platformen om prestaties, netwerkkosten en security te optimaliseren.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud