Tech Data Nederland wordt distributeur van Lookout Enterprise
12-09-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Tech Data Nederland wordt distributeur van Lookout Enterprise

Tech Data Nederland maakt bekend een distributieovereenkomst te hebben gesloten met Lookout Enterprise voor het distribueren en het vermarkten van haar Mobile Security licenties voor de zakelijke markt. Deze activiteiten zullen worden ondergebracht binnen de Security afdeling van de Tech Data divisie Azlan, waarmee het haar omvangrijke security portfolio verder uitbreidt.

Business Manager Security Jord Koot licht toe waarom Lookout partners helpt bij het beveiligen van de klant en het ontwikkelen van business: “De digitale transformatie brengt steeds geavanceerdere cyberaanvallen met zich mee die zich vaker op de mobiele applicaties richten en zo werknemers en bedrijven kwetsbaar maken. Niet alleen zijn mobiele apps niet meer weg te denken, elke dag komen er tienduizenden nieuwe bij.”

Beveiliging op applicatieniveau

"Om bedreigingen te weerstaan vraagt dit naast security op device- en netwerkniveau, ook beveiliging op applicatieniveau”, vervolgt Koot. “Lookout monitort apparaten voortdurend op aanvallen en beschermt eindgebruikers tegen app gebaseerde aanvallen (trojans en spyware), netwerk gebaseerde aanvallen (man-in-the-middle en SSL) en OS gebaseerde aanvallen (jailbreaking en rooting). De goede samenwerking met MDM-solutions biedt organisaties daarbij de mogelijkheid een gei?ntegreerd policy management te ontwikkelen. Onze partners kunnen met Lookout zo niet alleen hun klanten beter beveiligen, maar ook hun security business verder ontwikkelen.”

Ook Didier Jansen, Regional Channel Manager van de enterprise-tak van Lookout is blij met de samenwerking: “Het Securing Your Business programma van Tech Data is er met een end- to-end security portfolio, ecosysteem en gerichte marktactivatie programma’s op gericht channel partners actief te helpen groeien op het gebied van security. Deze aanpak past goed bij onze cloud gebaseerde propositie, welke wordt gevoed door een wereldwijd sensornetwerk met meer dan 100 miljoen gebruikers van de consumentenversie van Lookout.” Door deze werkwijze beschikt Lookout over een dataset met praktisch iedere mobiele programmeercode ter wereld en de intelligentie om al deze data continu te analyseren en hier betekenis aan te geven.

Toegang tot bedrijfskritische programma’s intrekken

Wanneer Lookout een apparaat als risicovol bestempelt, kan toegang tot bedrijfskritische programma’s tijdelijk worden ingetrokken. Als de toegang is geblokkeerd krijgen eindgebruikers op hun toestel direct advies over hoe het probleem snel en eenvoudig kan worden opgelost om weer toegang te krijgen tot bedrijfsapplicaties en -gegevens. De samenwerking tussen Tech Data en Lookout Enterprise is inmiddels van start gegaan en de komende tijd zal gebruikt worden om de bestaande partners van Lookout Enterprise te ondersteunen in de ontwikkeling van hun mobile security business.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility