Dell EMC en VMware lanceren Dell EMC NFV Ready Bundle for VMware

Dell EMC en VMware lanceren Dell EMC NFV Ready Bundle for VMware

12-09-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Dell EMC en VMware lanceren Dell EMC NFV Ready Bundle for VMware

Dell EMC en VMware lanceren onder de naam Dell EMC NFV Ready Bundle for VMware vooraf geïntegreerde en gevalideerde Dell EMC cloud infrastructuurhardware voor het OpenStack-ready VMware vCloud NFV platform. Deze hardware helpt de implementatie van het platform te versnellen en verlaagt de kosten van productie netwerkfunctievirtualisatie (NFV) voor communicatie service providers (CSP’s).

NFV stelt CSP’s en mobiele operators in staat sneller, flexibeler en efficiënter in te spelen op kansen op de markt, terwijl zij tegelijkertijd kosten verlagen en zich voorbereiden op de komst van 5G-technologie. De Dell EMC NFV Ready Bundle for VMware maakt het voor CSP’s eenvoudiger hun eigen operational readiness clusters te bouwen en producten te ontwikkelen voor eindgebruikers. De vooraf gevalideerde oplossing minimaliseert de uitroltijd en verkort de time-to-service.

Turnkey oplossing

Met de oplossing spelen de bedrijven met een turnkey oplossing in op de behoefte aan gevirtualiseerde infrastructuur. Indien gewenst kan de oplossing volledig worden aangepast aan de specifieke eisen van een implementatie. De oplossing is gebaseerd op hardware, software en open architecturen van Dell EMC en VMware en biedt een geïntegreerde fundering voor een NFV-omgeving. CSP’s kunnen dankzij dit uniforme bouwblok en een groot ecosysteem van gecertificeerde partnertechnologieën een flexibele NFV-omgeving uitrollen waarmee zij kunnen inspelen op de snel ontwikkelde communicatiemarkt.

De Dell EMC NFV Ready Bundle for VMware bevat open en op standaarde gebaseerde cloud infrastructuurhardware (compute en netwerk) op basis van Intel Xeon en het VMware vCloud NGV platform met VMware vSAN of Dell EMC ScaleIO. Klanten kunnen de geïntegreerde oplossing uitrollen via VMware Integrated OpenStack-Carrier Edition of VMware vCloud Director.

ETSI-compliant, modulair en multi-tenancy

VMware vCloud NFV is een ETSI-compliant, volledig geïntegreerd, modulair en multi-tenancy NFV-platform. Het vCloud NFV-platform combineert carrier-grade NFV-infrastructuur met beheer van Day 2 operations en mogelijkheden voor service assurance. Tot nu toe zijn meer dan 40 VNF partner gecertificeerd op vCloud NFV.

Het Dell EMC Ready Solutions Portfolio for Service Providers bevat een reeks vooraf gevalideerde en geteste oplossing die specifiek zijn toegespitst op Service Provider omgevingen en toepassingen. Het portfolio bevat:

  • Ready Nodes - deze bestaan uit verschillende individuele Dell EMC platformen (doorgaans PowerEdge servers op basis van Intel Xeon processoren) die zijn voorzien van software van partners
  • Ready Bundles - deze bestaan uit meerdere Dell EMC platformen (doorgaans server-, storage- en netwerkelementen) in combinatie met partnersoftware

Beschikbaarheid

De Dell EMC NFV Ready Bundle for VMware is vanaf deze maand beschikbaar in configuraties met verschillende managementsoftware en storage.

Terug naar nieuws overzicht