HP workstations voor VR, Machine Learning en Graphic Design
13-09-2017 | door: Redactie

HP workstations voor VR, Machine Learning en Graphic Design

HP kondigt de nieuwe HP Z8 Z6 en Z4 workstations aan die voorzien is van beveiligingsfuncties en gericht is op veeleisende gebruikers zoals uitvinders, productontwerpers, architecten, digitaal creatieven, wetenschappers, onderwijzers en zorgspecialisten.

HP’s workstations hebben als standaarduitrusting onder meer HP SureStart, een zelf reparerende BIOS met inbraakdetectie, en de HP Client Security Suite. De workstations zijn verder voorzien van Thunderbolt 3 (optioneel) en dubbele 1GbE poorten (standaard) om snelle dataoverdracht nu en in de toekomst te faciliteren. Ook wordt Microsoft Windows 7 ondersteund om te zorgen dat workflows waarin legacy-software een belangrijke rol speelt voortgezet kunnen worden. Elk model is voorzien van een modulaire IO aan de voorzijde met ondersteuning voor USB 3.1 G2 Type C-poorten. De Z8 en Z6 modellen voegen daar ondersteuning voor dual CPU-configuraties aan toen en bieden tevens ruimte aan een optionele dual 10 GbE-netwerkmodule voor extreem hoge netwerksnelheden zonder dat daar een PCIe-aansluiting voor opgeofferd hoeft te worden.

Het topmodel, de Z8, kan complexe simulaties doorrekenen en grote hoeveelheden data verwerken. Gebruikers kunnen maximaal 56 processorkernen en tot 3 terabyte werkgeheugen inzetten om bijvoorbeeld in real-time 8k video te bewerken. Met drie maal zo veel capaciteit als zijn voorganger en certificering voor de meest veeleisende softwarepakketten zoals ANSYS en After Effects kunnen gebruikers meer creëren in minder tijd.

Nieuwe HP Z Displays

Naast de Z Workstations kondigt HP ook zeven nieuwe Z Displays aan, beeldschermen die ontworpen zijn voor de meest veeleisende gebruikers. Het topmodel is de HP Z38c Curved Display, een gekromd scherm met een beelddiagonaal van 37,5 inch (95,25 cm), een radius van 2300 millimeter en een 21:9 beeldverhouding. De Z38c heeft een kristalhelder 4k-paneel met een resolutie van 3840x1600 pixels, wat resulteert in een pixeldichtheid waarbij tekst en iconen de ideale grootte hebben om comfortabel te kunnen werken zonder onnodig te moeten scrollen, aldus HP.

De Z38c is het grootste model in de nieuwe lijn Z Displays, welke beschikbaar zijn met een beelddiagonaal vanaf 21,5 inch. Elk model is ontworpen op basis van feedback van klanten en geoptimaliseerd voor een soepele workflow. Tevens is elke model volgs HP voorzien van minimale randen, optimale kleuraccuraatheid, uitstekende kalibratie en een verscheidenheid aan aansluitingen.

HP Z portfolio prijzen en beschikbaarheid

HP Z8 Workstation wordt verwacht in oktober vanaf €4,500.

HP Z6 Workstation wordt verwacht in oktober vanaf €2,500.

HP Z4 Workstation wordt verwacht in december vanaf €2,000.

HP Z38c Curved Display is nu beschikbaar vanaf €1,450.

HP Z27n G2 Display wordt verwacht in januari 2018 vanaf €520.

HP Z24nf G2 Display is nu beschikbaar vanaf €268.

HP Z24n G2 Display wordt verwacht in januari 2018 vanaf €375.

HP Z24i G2 Display is nu beschikbaar vanaf €330.

HP Z23n G2 Display is nu beschikbaar vanaf €248.

HP Z22n G2 Display is nu beschikbaar vanaf €218.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hardware
Hardware