Redactie - 14 september 2017

Schneider Electric lanceert open IoT-architectuur EcoStruxure

Schneider Electric, wereldwijd specialist op het gebied van energiemanagement en procesautomatisering, heeft tijdens de eerste Nederlandse editie van de Innovation Summit de open IoT-architectuur EcoStruxure gelanceerd. Dit open platform verbindt technische installaties met elkaar. Hierdoor ontstaat volgens de leverancier een slim ecosysteem dat innovatieve toepassingen voor efficiënter onderhoud, beheer en management faciliteert.

De EcoStruxure-architectuur helpt volgens Schneider Electric organisaties om data van verbonden installaties te analyseren en daarmee de juiste actie te nemen. De architectuur faciliteert niet alleen slimmer energieverbruik, maar biedt ook meer controle over processen en prestaties. EcoStruxure maakt het voor Schneider Electric, partners en eindgebruikers mogelijk om schaalbare IT/OT-oplossingen te ontwikkelen: van verbonden producten, controle- en beheersoftware (edge control), tot apps, analytics en services. Schneider Electric biedt met EcoStruxure oplossingen voor de industrie, gebouwen, datacenters en infrastructuur. Hierdoor draagt het systeem bij aan verbeteringen op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid, efficiëntie, duurzaamheid en connectiviteit.

Lancering EcoStruxure in Nederland

Schneider Electric zegt voortdurend te streven naar innovaties op het gebied van energiemanagement en procesautomatisering. EcoStruxure is wereldwijd al geïmplementeerd in 450.000+ installaties, met behulp van 9.000 systeemintegratoren, die meer dan 1 miljard apparaten verbinden. Paul Bron (foto), Algemeen Directeur Schneider Electric Nederland: “Een open IoT-architectuur als EcoStruxure is van onschatbare waarde voor bedrijven die efficiënter en duurzamer willen opereren, omdat er een slim ecosysteem ontstaat. We hebben het platform bewust opengesteld voor ontwikkelaars, hardware- en servicepartners zodat zij hun eigen applicaties en oplossingen kunnen verbinden met EcoStruxure.” EcoStruxure-oplossingen zijn zowel on-premise als in de cloud te gebruiken met ingebouwde cybersecurityoplossingen. Om optimale veiligheid te waarborgen, draait de IoT-architectuur op Microsoft Azure.

Innovation Summit

Voor de lancering van EcoStruxure organiseerde Schneider Electric voor het eerst het wereldwijde evenement ‘Innovation Summit’ voor Nederlandse klanten en partners. Tijdens de Innovation Summit presenteerde Schneider Electric de nieuwste producten op het gebied van BuildingITGridMachine, Power en Plant. Klanten maakten kennis met innovaties uit het wereldwijde netwerk van Schneider Electric: van augmented reality-oplossingen tot de nieuwste applicaties op het gebied van energiemanagement en procesautomatisering.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!