Main Capital Partners neemt een meerderheidsbelang in evania video
18-09-2017 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Main Capital Partners neemt een meerderheidsbelang in evania video

Main Capital heeft een meerderheidsbelang in het snelgroeiende software bedrijf evania video verworven. evania video levert een software-platform voor uitgevers waarmee digitale advertentieruimte te gelde kan worden gemaakt. Het product aanbod bevat onder andere een geavanceerde video speler, tracking oplossingen en een video content management systeem.   

evania video is een op software gefocuste partij in de Digital Advertentie en Marketing sector. Het bedrijf heeft zich volgens Mian Capital ontwikkeld tot een pionier in het programmatische video advertentie segment.  Met haar software oplossingen helpt evania video klanten aan de leverancier zijde (uitgevers en media verkoophuizen) om de omzetten uit bestaande advertentieruimte te maximaliseren door deze beschikbaar te stellen voor video.  Vanuit haar kantoor in Berlijn, Duitsland, biedt het bedrijf zijn technologie aan uitgevers wereldwijd.

Door de toename van bandbreedte en mobiele apparaten ervaren de markten voor reclame- en marketingtechnologie een grote verschuiving naar video- en mobiele reclame-oplossingen. Met de nadruk op deze segmenten is evania video goed gepositioneerd om de toekomstige behoeften van uitgevers en verkoophuizen te bedienen via hun eigen softwareplatform. Bovendien biedt de unieke positionering als ‘Meta-Supply Side Platform’ de mogelijkheid om met evania-video tegelijkertijd verbinding te maken met de meeste belangrijke ‘Supply Side Platforms’, waardoor de waarde op de aanbodzijde van de business wordt verbeterd. Het indrukwekkende groeipercentage van 100% gedurende de laatste twee jaar benadrukt dat evania video een aanzienlijke behoefte in de markt adresseert. Met zijn brede reikwijdte en strategische partnerschappen met enkele van de grootste uitgevers van het continent, is evania video een poort naar de Europese markt voor adverteerders.

Main Capital zal evania video actief ondersteunen in de verdere internationale groei van het bedrijf. Daarnaast zal de nadruk komen te liggen op het verder versterken en uitbreiden van het productportfolio, onder meer door selectieve (internationale) acquisities. Het ervaren management team zal ook na de transactie het bedrijf blijven leiden en met ondersteuning van Main Capital verwacht het bedrijf verder te gaan met de uitbreiding van oplossingen, diensten en markten van evania video. 

Terug naar nieuws overzicht