Witold Kepinski - 16 september 2017

Dell EMC storage baas David Goulden vertrekt

David Goulden, directeur van de Dell EMC infrastructuur business, heeft aangekondigd te vertrekken. Het vertrek komt kort na de kwartaalcijfers van Dell EMC waarbij de omzet groeide maar er een dalende vraag was naar opslagoplossingen.

Goulden wordt vervangen door Dell EMC bedrijfsvoorzitter, operations & technology chef Jeff Clarke, een Dell Technologies veteraan die de Client Solutions Group en Infrastructure Solutions Group leidt.

Storage

Goulden was voor de overname van EMD door Dell een belangrijke kopstuk binnen het bedrijf en meer dan tien jaar in dienst. Het nieuws over Goulden's vertrek komt een week nadat hij een poging heeft ondernomen om de verkoop van Dell EMC storage te stimuleren door honderden verkopers aan te nemen en veranderingen door te voeren in de manier waarop Dell EMC storage verkopers worden gecompenseerd door middel van gewijzigde stimuleringsprogramma.

Hyperconverged

Goulden zei dat de markt beweegt naar all-flash en hyperconverged oplossingen waardoor de traditionele mid-market-systemen geconfronteerd worden met een dalende vraag. Ook verkiezen klanten vaker om opslag te kopen via een flexibel, consumptie gebaseerd model.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!