Witold Kepinski - 18 september 2017

Swisscom innoveert TV netwerk met HPE Virtual Headend Manager

Swisscom innoveert TV netwerk met HPE Virtual Headend Manager image

Hewlett Packard Enterprise heeft tijdens de IBC 2017 beurs in Amsterdam RAI aangekondigd dat Swisscom AG heeft gekozen voor de software-gebaseerde HPE Virtual Headend Manager oplossing. Deze oplossing vervangt oude apparaten en hardware, die een deel van het televisienetwerk ondersteunen.

De implementatie van de HPE Virtual Headend Manager zorgt ervoor dat Swisscom de beste service en beeldkwaliteit levert aan zijn tv-klanten, aldus HPE. Met de virtualisatie toepassing van de Virtual Headend Manager, die live-tv-signalen verwerkt voor distributie naar Swisscom's IPTV en OTT TV-netwerken, wordt Swisscom een van de eerste CSP's die overstapt van legacy-uitzendapparatuur naar softwaregebaseerde IT-infrastructuur.

OTT

In het licht van de mobiele revolutie en felle concurrentie van OTT-tv-diensten, moeten CSP's en tv-operators nieuwe videodiensten aanbieden met hogere kwaliteit en beschikbaarheid en meer consumentenapparaten, aldus Ottavio Carparelli, EMEA Business Leader Communication and Media Solutions bij HPE.  Om de competitieve kloof met OTT-rivalen te verminderen, kijken traditionele tv-aanbieders en CSP's naar virtualisatie en automatisering voor hun infrastructuur en cloud omgevingen.

Digitaal

Peter Fregelius, hoofd tv en entertainment bij Swisscom zegt. "Om onze klanten beter te bedienen hebben we gekozen om samen te werken met HPE om te transformeren naar een digitale dienstverlener. HPE heeft kennis van de media-industrie en virtualisatie expertise."

Server

De HPE Virtual Headend Manager die door Swisscom wordt geïmplementeerd, biedt tal van technische functies voor videobestuur, het verkrijgen en beheren van videosignalen en verwerken naar de platforms zoals satelliet-, kabel-, internet-, mobiel- en IPTV. HPE Virtual Headend Manager maakt gebruik van common-off-servers, met een virtualisatie software laag om de media functies te beheren die tot nu toe door op eigen hardware worden uitgevoerd, aldus HPE.

Op dit moment zijn dit de technologiepartners voor deze oplossing: RedHat’s OpenStack platform, Hardemonic’s VOC media processing platform voor video transcoding en IneoQuest’s Inspector Live voor monitoring van de real-time content. HPE en Swisscom werken voortdurend aan de integratie van verdere producten van partners. Daarmee kan Swisscom - zonder afhankelijk te worden van één leverancier - kanalen produceren met verschillende componenten van verschillende leveranciers.

Meer informatie over de HPE Virtual Headend Manager is te vinden op www.hpe.com/dsp/mediasolutions.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!