Witold Kepinski - 19 september 2017

HP lanceert Security Advisory Board

HP lanceert Security Advisory Board image

HP lanceert een Security Advisory Board waarin een drietal beveiligingsexperts is aangesteld om in te spelen op de beveiligingsrisico’s van de nieuwe wereld. Het is een gezelschap van onder andere ethische hackers zo wordt gemeld op de HP Reinvent 2017 partnerconfentie in Chicago. De Security Advisory Board werkt nauw samen met HP om gevaarlijke bedreigingen te identificeren en bedrijven te helpen zich aan te passen aan de snelle veranderingen die plaatsvinden in het beveiligingslandschap.

De nieuwe HP Security Advisory Board streeft ernaar om te achterhalen hoe bedrijven op de beste manier hun security van devices en printers kunnen beheren. De drie externe beveiligingsdeskundigen hebben volgens HP veel expertise en kennis van hacking methodes en de laatste ontwikkelingen in beveiligingstechnologie.

Cyberaanval

De raad van commissarissen binnen het HP Security Advisory Board wordt geleid door beveiligingsadviseur Michael Calce, ook bekend als 'Mafiaboy', die op 15 jarige leeftijd zijn publieke carrière heeft gelanceerd door een enorme cyberaanval te ontketenen die Yahoo !, eBay en Amazon down lieten gaan. Het leidde tot een grote jacht van de FBI. Calce is een ethische hacker die gaten in de beveiliging wil aantonen.

Ten tweede is Robert Masse lid geworden van de HP Security Advisory Board. Hij is een partner bij Deloitte met meer dan 20 jaar ervaring in cybersecurity.

Het derde lid is Justine Bone, die haar carrière begon met reverse engineering en kwetsbaarheidsonderzoek in bij het Nationale Veiligheidsagentschap van Nieuw-Zeeland. Ze werkte eerder bij Bloomberg LP en is nu de CEO van MedSec, die technologiebeveiliging voor zorgverleners analyseert.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!