Witold Kepinski - 19 september 2017

Slack krijgt kapitaalinjectie van 250 miljoen dollar

Slack krijgt kapitaalinjectie van 250 miljoen dollar image

Workspace specialist Slack heeft een kapitaalinjectie van 250 miljoen dollar ontvangen via een serie G-financiering onder leiding van Softbank. Het bedrijf heeft nu een marketcap van 5,1 miljard dollar en heeft 790 miljoen dollar aan kapitaalinvesteringen opgehaald.

Slack, een messaging dienst die nu zo'n drie jaar bestaat, heeft ondertussen vijf miljoen gebruikers verzameld. Het deed dat met een simpele messenger die het vooral goed doet bij start-ups en kleinere teams. Ook grotere bedrijven hebben daar wel zin in, zo blijkt, zelfs al is de software daar niet op voorzien. CEO Stewart Butterfield meldt aan Bloomberg dat het kapitaal zal worden gebruikt voor operationele flexibiliteit en de waarde van Slack aan grotere klanten te bewijzen.

Slack concurreert met Facebook, Microsoft teams en Google in de markt voor chatruimtes binnen werplekken. Slack biedt sinds dit jaar Enterprise Grid, een Slack-versie speciaal voor grote groepen. De eerste klanten van de nieuwe software zijn PayPal en IBM.

Interessant is dat het bedrijf dat geld niet per se nodig lijkt te hebben. Volgens de Financial Times heeft de softwaremaker het geld dat het in vorige investeringsrondes heeft opgehaald nog niet uitgegeven. Naar eigen zeggen wil Slack vooral geld in kas om 'operationele flexibiliteit' te hebben. Zo zou het meer ruimte hebben om sneller te schakelen om de concurrentie de pas af te snijden.

Slack is met deze kapitaalsronde meteen ook een van de eerste bedrijven die investeringen krijgen uit SoftBank's technologiefonds. Het Japanse conglomeraat, dat u misschien kent van de voetballende robotjes, heeft een fonds aangelegd van 100 miljard dollar, specifiek om te investeren in technologiestart-ups, waaronder veel bedrijven in Silicon Valley.

WK

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!