Chuck Robbins volgt John Chambers op als voorzitter van CiscoChuck Robbins volgt John Chambers op als voorzitter van Cisco
19-09-2017 | door: Witold Kepinski

Chuck Robbins volgt John Chambers op als voorzitter van Cisco

Cisco heeft aangekondigd dat de uitvoerende voorzitter John Chambers aan het Cisco Raad van Bestuur heeft medegedeeld dat hij niet meedoet aan een herverkiezing. De raad is daarom van plan om Cisco CEO Chuck Robbins (foto) aan te stellen als voorzitter van Cisco.

John Chambers werd op 26 juli 2015 benoemd tot uitvoerend voorzitter. Als bestuursvoorzitter was Chambers betrokken om Robbins te ondersteunen en nauw samen te werken met klanten en overheden over de hele wereld via Cisco's Country Digitalization-initiatieven, waaronder ook in Nederland. Chambers diende als CEO van Cisco van januari 1995 tot en met 26 juli 2015, en was eerder hoofd van de verkoop in 1991. Tijdens zijn tijd als CEO bouwde hij het bedrijf op van 1,2 miljard dollar jaaromzet tot bijna 50 miljard dollar.

Innovatie

"John's briljante geest, medeleven en charismatisch leiderschap hebben Cisco al langer dan 20 jaar vorm gegeven. Daarom zijn we allemaal dankbaar," zei Chuck Robbins , chief executive officer van Cisco. "John's invloed op de industrie is enorm en hij bouwde rond Cisco rond een cultuur van integriteit en innovatie die onze medewerkers, partners en klanten al jarenlang zal ondersteunen."

Chuck Robbins heeft de rol van Cisco CEO al eerder op 26 juli 2015 aangenomen. Op de jaarvergadering verwacht de Cisco Board de omvang van het Raad van Bestuur te verminderen naar elf leden, van wie tien onafhankelijke bestuurders zullen zijn. 

Drones

Chambers neemt nu zitting in de directie van social media management specialist Sprinklr. De oud-Cisco-topman investeert ook in drone aanbieders Airwaves en Dedrone.

WK

Terug naar nieuws overzicht