Witold Kepinski - 19 september 2017

Oracle wordt lid van Cloud Native Computing Foundation

Oracle is lid geworden van de Cloud Native Computing Foundation (CNCF) om zo developers te ondersteunen rond container en microservices toepassingen. Het bedrijf is Platinum-lid. Daarnaast zijn de Oracle Kubernetes op Oracle Linux en de open source gebaseerde Terraform Kubernetes Installer geschikt gemaakt voor de Oracle Cloud Infrastructure. Ontwikkelaars krijgen hierdoor meer mogelijkheden om native workloads in de Oracle Cloud te kunnen uitvoeren.

Naarmate bedrijven hun missie-kritieke applicaties sneller bouwen en implementeren, zoeken ontwikkelingssteams een open, cloud-neutrale, container-native technologie stack die lock-in vermijdt aldus Oracle. Door zijn toetreding tot CNCF laat Oracle zijn steun voor deze inspanning zien, evenals de open source community van Kubernetes, het kerncomponent van de CNCF-technologie stack.

Cloud

Kubernetes is een open source container orchestratie en management platform voor container applicaties. Het implementeren van Kubernetes kan complex zijn, met name wat betreft opslag, beveiliging en netwerken. Door zijn volledige ondersteunde geautomatiseerde Kubernetes Terraform-sjabloon voor de Oracle Cloud Infrastructure te openen, helpt Oracle ontwikkelaars deze uitdagingen te vermijden en wordt het beheer van Kubernetes-gebaseerde containerapplicaties eenvoudig met de extreme prestaties van bare metal toepassingen, aldus Oracle.

Containers

Bovendien lanceert Oracle de Oracle Linux Container Services in combinatie met Kubernetes, waardoor de configuratie en configuratie van Kubernetes voor elke omgeving op Oracle Linux wordt vereenvoudigd: publieke cloud, private cloud en klant in huis. Deze oplossing is ontwikkeld als een uitbreiding van Oracle Linux en Oracle Linux Container Services for Docker, met een gestroomlijnd installatiemodel, zodat ontwikkelaars in een kwestie van enkele minuten hun orkestratiemilieu gemakkelijk kunnen installeren en implementeren.

Volgens Mark Cavage, vice-president van softwareontwikkeling bij Oravle zijn CNCF-technologieën zoals Kubernetes, Prometheus, gRPC en OpenTracing cruciale onderdelen. Samen met de CNCF ontwikkelt Oracle een open container ecosysteem dat is gebouwd voor cloud interoperabiliteit en hogere prestaties.

De aankondiging van Oracle volgt een reeks recent recente nieuwsberichten waarbij Oracle zich meer inzet voor open source en het container-ecosysteem, met inbegrip van het inzetten van technische middelen voor het Kubernetes-project, het openen van diverse container-voorzieningen en het beschikbaar maken van zijn databases en ontwikkelaargereedschappen op de Docker Store-markt .

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!