Witold Kepinski - 19 september 2017

AWS biedt EC2-instances met 4 TB geheugen

AWS biedt EC2-instances met 4 TB geheugen image

Amazon Web Services (AWS) introduceert voor zijn EC2 instances een virtual machine (VM) met een geheugen van 4 Terabyte. Dat is meer dan public cloud concurrent Microsoft Azure die een VM limiet heeft van 2 TB. AWS biedt verder een RAM geheugen van 416GB, veel meer dan Google Cloud.

AWS had eerde zijn plan bekend gemaakt om EC2-instanties te bieden met maximaal 16 TB geheugen. De nieuwe x1e.32xlarge instances zijn voorzien met 4 TB DDR4-geheugen en beschikbaar in vier AWS-regio's. Deze ondersteunen zware workloads zoals SAP HANA en andere geheugenintensieve, in-memory applicaties. Vee klanten voeren al SAP-applicaties op de bestaande x1.32xlarge instances. Met de lancering kunnen deze klanten nu veel grotere datasets opslaan en verwerken, waardoor ze perfect geschikt zijn voor grotere productie-implementaties, aldus AWS.

Net als de x1.32xlarge wordt de x1e.32xlarge aangedreven door quad-socket Intel Xeon E7 8880 v3 Haswell-processors die draaien op 2.3GHz (128 vCPU's), met grote L3-caches, veel geheugenbandbreedte en ondersteuning voor C-state en P- staatsbeheer.

Op het netwerk bieden de instanties tot 25 Gbps netwerkbandbreedte wanneer deze worden gelanceerd binnen een EC2-plaatsingsgroep, aangedreven door de Elastische Netwerkadapter (ENA), met ondersteuning voor maximaal 8 Elastische Netwerkinterfaces (ENI's) per instantie. Deze zijn zijn standaard EBS geoptimaliseerd, met een extra 14 Gbps toegewijde bandbreedte aan de EBS-volumes van klanten, en ondersteunen maximaal 80.000 IOPS per instantie. Elke instantie bevat ook een paar 1.920 GB SSD-volumes.

Voor SAP klanten zijn er een paar dingen over de x1e.32xlarge:

De x1e.32xlarge instances zijn de grootste cloud-native instances van AWS gecertificeerd en ondersteund door SAP voor de productie HANA-implementaties van SAP Business Suite op HANA (SoH), SAP Business Warehouse op HANA (BWoH) en de volgende generatie SAP S / 4HANA ERP en SAP BW / 4HANA data warehouse oplossing. Als een klant SAP HANA workloads al uitvoert op kleinere X1-gevallen, is het snel en makkelijk om op te schalen. De SAP HANA op de AWS Cloud Quick Start Reference Deploymentis bijgewerkt en helpt klanten een implementatie op te zetten die volgt op SAP en AWS-normen voor hoge prestaties en betrouwbaarheid. De SAP HANA Hardware Directory en de SAP HANA Sizing Guidelines zijn ook relevant. De regionale grootte flexibiliteit voor gereserveerde instanties is niet van toepassing op x1 en x1e .

Nu beschikbaar

De x1e.32xlarge instances kunnen worden gelanceerd in het formulier van On-Demand en Reserved Instance via de AWS Management Console , AWS Command Line Interface (CLI) , AWS SDK's en AWS Marketplace in het Amerikaanse Oosten (Noord-Virginia), US West ( Oregon), EU (Ierland) en Azië-Pacific (Tokio).

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!