Redactie - 21 september 2017

Rajiv Datta wordt COO van Colt

Colt Technology Services maakt bekend dat Rajiv Datta tot chief operating officer (COO) is benoemd. Hij zal rechtstreeks verslag uitbrengen aan Carl Grivner, de CEO van Colt.

In zijn nieuwe functie zal Datta, die eerder actief was als Chief Technology Officer (CTO), de operationele en technologische mogelijkheden, customer experience-strategie en bekroonde product- en innovatieteams van Colt binnen één organisationeel kader verenigen.

In de afgelopen 18 maanden waarin Datta actief was als CTO van Colt was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de technologische netwerkstrategie en de ontwikkeling van de nieuwe generatie producten en diensten van het bedrijf, met inbegrip van de evolutie van het SDN gebaseerde netwerk.

Datta leverde een belangrijke bijdrage aan Colt’s strategie om klanten te voorzien van high-bandwidth connectiviteit door het herontwerpen, vereenvoudigen en transformeren van het IQ Network van Colt. Dit volledige geïntegreerde netwerk biedt Ethernet-, IP- en glasvezelverbindingen met meer dan 800 belangrijke datacenters en ruim 25.000 bedrijfspanden. Voordat Datta bij Colt in dienst trad, bekleedde hij diverse senior functies in de telecomwereld en markt voor communicatie-infrastructuur, onder meer als Chief Operating Officer bij AboveNet Communications.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!