Wouter Hoeffnagel - 21 september 2017

Palo Alto Networks introduceert nieuwe Traps Advanced Endpoint-functionaliteit

Palo Alto Networks introduceert nieuwe Traps Advanced Endpoint-functionaliteit image

Palo Alto Networks kondigt een aantal vernieuwingen aan het endpoint protection-product Traps aan. Deze helpen onder andere ransomware tegen te gaan door nieuwe technieken en het gedrag van ransomware te monitoren. Daardoor kan het product aanvallen en de daaropvolgende data-encryptie voorkomen.

Ransomware-aanvallen komen steeds vaker voor en worden steeds geavanceerder. Bedrijven zijn daarom druk bezig met zichzelf te beveiligen om niet ten prooi te vallen aan cybercriminelen. Volgens Cybersecurity Ventures zal ransomware bedrijven meer dan 5 miljard dollar kosten in 2017. Dat is 15 keer meer dan de totale kosten hiervan in 2015. “Ransomware-aanvallen komen steeds vaker voor en worden geavanceerder in de toekomst. Met de nieuwe mogelijkheden in versie 4.1, is Traps beter in staat om vooraf aanvallen te stoppen en onze manier van leven in het digitale tijdperk te beschermen”, aldus Lee Klarich, chief product officer van Palo Alto Networks.

Legacy antivirus-producten

Om zichzelf te beschermen tegen ransomware, zetten bedrijven vaak meerdere security point-producten en softwareleveranciers in om hun endpoints te beschermen. Hierbij worden ook vaak legacy antivirus-producten gebruikt. De beveiliging door dit soort signature-based-producten is echter veel langzamer dan de ransomware-aanvallen zelf. Deze aanvallen kunnen zich in slechts een paar minuten verspreiden. Ter vergelijking, het kan uren of dagen duren voordat een klant een update van een signature ontvangt.

Traps beveiligt endpoints effectief met een combinatie van multi-method preventiemogelijkheden, bestaande uit anti-malware- en anti-exploit-technieken. Hierdoor worden bekende en onbekende aanvallen tijdig voorkomen, evenals productiviteitsverlies in verband met ontoegankelijke data.

Nieuwe features

De belangrijkste vernieuwingen in Traps 4.1 zijn:

  • Op gedrag gebaseerde ransomware-beveiliging voegt een laag van malware-preventie toe aan de al bestaande mogelijkheden zonder daarvoor signatures of bekende samples te gebruiken. Door het systeem te monitoren op ransomware-gedrag kan Traps bij detectie van malware direct een aanval blokkeren en de encryptie van de data van eindgebruikers voorkomen.
  • Verbeterde exploit-preventie beschermt tegen nieuwe exploit-technieken die worden gebruikt om kwaadaardige payloads uit te voeren, zoals gezien bij de WannaCry- en NotPetya-aanvallen. Geavanceerde aanvallen worden hierdoor al gestopt in hun exploitatiefase.
  • Lokale analyse voor MacOS levert extra beveiliging tegen onbekende aanvallen voor het groeiende MacOS-gebruikersbestand.

Beschikbaarheid

Traps versie 4.1 is verkrijgbaar voor klanten van Palo Alto Networks met een actief support contract.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!