Wouter Hoeffnagel - 21 september 2017

Symantec lanceert Data Loss Prevention 15

Symantec lanceert Data Loss Prevention 15 image

Symantec lanceert Data Loss Prevention (DLP) versie 15, waarmee het vergrote data beveiligingsautomatisatie en productintegratie biedt om de Information Centric Security oplossing te versterken. Deze belangrijke verbeteringen bieden meer mogelijkheden om gevoelige of gereguleerde data te ontdekken, monitoren en te beveiligen, ook in onbeheerde omgevingen.

Bedrijven verliezen zichtbaarheid en controle over gevoelige en gereguleerde data als het wordt gedeeld met een breed scala van gebruikers tussen meerdere organisaties en opgeslagen op verschillende locaties, inclusief de cloud. Uit onderzoek van Symantec blijkt dat bijna één op de drie IT-beveiligingsbeheerders van mening is dat het verlies van gegevens de grootste bedreiging is voor bedrijven dit jaar, met zorgen om schaduwapplicaties en kwaadaardige gebruikers. Het probleem wordt volgens het Internet Security Threat Report van Symantec uit 2017 steeds urgenter met 1,1 miljard blootgestelde identiteiten als het gevolg van datalekken in 2016, een verdubbeling van opzichte van 2015.

General Data Protection Regulation

De komende General Data Protection Regulation (GDPR) introduceert nieuwe verplichtingen voor organisaties en de informatie die zij behandelen, en komt met verhoogde sancties en controles op de naleving hiervan. Analisten geloven dat zichtbare en beschermde data noodzakelijk zal worden.

Symantec’s Information Centric Security-oplossing stelt organisaties in staat om gevoelige gegevens op te slaan, te gebruiken en te delen buiten hun beheerde omgeving met externe gebruikers of cloud-apps. Bescherming wordt gewaarborgd omdat de toegang tot gegevens beperkt is tot geautoriseerde kijkers, waardoor het risico op ongewenste blootstelling wordt verminderd. Deze Information Centric Security maakt het mogelijk op veilige wijze samen te werken en voldoet aan strengere voorschriften zoals het General Data Protection Regulation (GDPR). Symantec Data Loss Prevention 15 breidt deze mogelijkheid uit door nauwere integratie met cloud access security broker, data classificering, user entity gedragsanalyse en information-centric encryptie om een breder scala aan communicatiekanalen te ondersteunen.

Gevoelige gegevens overal volgen

"Het grote volume data en de snelheid waarmee het rond organisaties beweegt, heeft het probleem van het verlies van gegevens vergroot. Gevoelige gegevens moeten overal worden gevolgd, zelfs buiten de organisatie, om de veiligheid te waarborgen en de naleving van een groeiend raster aan regelgeving te handhaven” zegt Doug Cahill, Senior Analyst, ESG.

“Met zoveel op het spel is het niet meer mogelijk om te vertrouwen op handmatige markering of enig ander proces dat een menselijke fout uitnodigt. Met Symantec DLP 15 hebben we IT-managers de mogelijkheid gegeven om automatisch gegevens te beveiligen als gevoelig en het beveiligingsbeleid te automatiseren wat die gegevens overal volgt, ongeacht het kanaal” zegt Nico Popp, Senior Vice President, Symantec.

Beschikbaarheid

Symantec Information Centric Security is beschikbaar voor integratie met de volgende producten, die wereldwijd beschikbaar zijn: Symantec DLP 15 + CloudSOC (CASB), ICT, ICE, ICA en VIP.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!