Wouter Hoeffnagel - 22 september 2017

Access42 en Mimecast gaan samenwerking aan

Access42 en Mimecast gaan samenwerking aan image

Access42 en Mimecast gaan een samenwerking aan om de dienstverlening van beide bedrijven te versterken. Hierbij worden de emailoplossingen van Mimecast en de full-service cybersecurity dienstverlening van Access42 gecombineerd om klanten te ontzorgen.

Klanten hebben tegenwoordig steeds meer behoefte aan advies op cybersecurity gebied. Daarnaast hebben zij producten nodig die voorkomen dat kwaadwillenden toegang kunnen krijgen tot hun kostbare gegevens. Access42 speelt hier met de producten van Mimecast op in. Mimecast is opgericht in 2003 en heeft inmiddels kantoren in de U.S., de U.K., Zuid-Afrika, Australië en sinds kort ook in Nederland. Access42 is in 2016 mede opgericht door Ronald Kingma en is een onafhankelijke speler in de cybersecurity markt.

Phishing of spearphishing

Meer dan 90% van de hack-pogingen komen via phishing- of spearphishing email binnen. De diensten van Mimecast beschermen de emailcommunicatie van meer dan 26.000 klanten en miljoenen gebruikers wereldwijd tegen gerichte aanvallen, datalekken, malware en spam. Deze diensten worden gecombineerd met het dienstenpakket op het gebied van cybersecurity van Access42.

Ronald Kingma (foto), voormalig oprichter van ISSX/Securelabs en mede-oprichter van Access42 over de samenwerking: “Wij zijn blij met deze samenwerking. Wij willen onze klanten geheel ontzorgen door bewustwording, detectie, bescherming en incident response. Mimecast past bijzonder goed binnen onze Cyber Defense Center diensten door o.a. detectie en bescherming te bieden. Wij kunnen onze klanten nu bescherming bieden tegen alle dreigingen die binnenkomen via de e-mail. Daarnaast kunnen we ze helpen met cyber resilience door alternatieven en continuïteit te bieden rondom e-mail en archiving. E-mail is nog steeds het primaire communicatie middel voor de meeste organisaties en het is daarom van belang dat dit kanaal veilig en betrouwbaar is.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!