Witold Kepinski - 21 september 2017

Toshiba chip divisie voor 18 miljard dollar verkocht

De Amerikaanse investeerder Bain Capital neemt samen met zijn partners Dell en Apple neemt de (NAND) chip divisie van Toshiba over voor een bedrag van 18 miljard dollar. Apple en Dell zijn beiden klant van Toshiba en zijn door de overname verzekerd van de toellevering van NAND chips die nogal in trek zijn.

Het felgeplaagde Toshiba heeft ettelijke miljarden schuld af te betalen en wilt daarom zijn onderdeel voor NAND-flashgeheugen verkopen aan de hoogste bieder. Toshiba kan de miljarden dollars goed gebruiken om orde op zaken te stellen. Kredietverstrekkers zoals banken hadden Tosihiba ertoe gedwongen om de verkoop vande chip divisie deze maand uit te voeren. Als dit niet zou lukken, zou het Toshiba waarschijnlijk grote financiële problemen opleveren en zou het Japanse bedrijf waarschijnlijk moeten terugtrekken uit de aandelenmarkt.

Het Japanse bedrijf had dringend cash nodig na een rampzalige investering in nucleaire bedrijven in de Verenigde Staten. De verkoop van zijn geheugenafdeling werd echter bemoeilijkt door een reeks rechtszaken van Western Digital.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!