Dropbox DBX Platform biedt pakket van API's en tools voor ontwikkelaars

22-09-2017 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Dropbox DBX Platform biedt pakket van API's en tools voor ontwikkelaars

Dropbox kondigt het DBX Platform aan, een samengesteld pakket van API's en tools voor ontwikkelaars. Het platform maakt het mogelijk om nieuwe functies bovenop Dropbox te bouwen en biedt meer opties aan ontwikkelaars en partners.

De lancering van het DBX Platform omvat onder andere de vrijgave van nieuwe API-functies en nieuwe integraties met de JIRA-software van Atlassian, AutoCAD van Autodesk en Microsoft Outlook, waardoor binnen deze productiviteitsverhogende tools nu ook gebruik kan worden gemaakt van Dropbox-functies.

Dropbox ontvangt meer dan twee milard API-calls per dag. Het bedrijf werkt met ruim 500.000 ontwikkelaars die applicaties en services bouwen op het DBX Platform, van kleine bedrijven tot grote ondernemingen. Dit momentum gaat bovendien gepaard met een enorme toename in het gebruik onder eindgebruikers; ruim 75 procent van de teams maakt inmiddels gebruik van koppelingen met een of meerdere oplossingen van derden.

Dropbox wil teams die het DBX Platform gebruiken als brug tussen productiviteitsverhogende tools, graag ondersteunen. Daarom kunnen afzonderlijke gebruikers en teams vanaf vandaag gebruikmaken van de integratie met de JIRA-software van partner Atlassian. Verder kunnen gebruikers zich aanmelden bij Dropbox voor early acces tot een nieuwe add-in binnen de e-mailservice Outlook van Microsoft.

Binnenkort volgt ook een nieuwe integratie met Autodesk. Hiermee kunnen gebruikers hun content rechtstreeks in de AutoCAD-desktopapplicatie openen. Deze integratie vormt een aanvulling op de bestaande integraties met de AutoCAD en A360 mobiele cloud-applicaties.

Bij de koppelingen ontstaat een sterke combinatie tussen de kernfuncties van Dropbox - synchronisatie en samenwerking - en de functionele kwaliteiten en omvang van iedere partner. Deze aanvullingen zorgen op hun beurt weer voor een krachtiger ecosysteem van bestaande integraties met DBX Platform-partners, waaronder Adobe, DocuSign, Facebook, Google, Salesforce, Slack en in de toekomst nog meer.

Nieuwe en uitgebreide API-functies op DBX Platform

Ontwikkelaars vervullen een sleutelrol bij de groei en omvang van het DBX Platform en daarom heeft Dropbox onlangs drie nieuwe API's vrijgegeven. Het betreft de volgende tools die vanaf nu algemeen gratis toegankelijk zijn:

De nieuwe API Metadata, die ontwikkelaars in staat stelt om metadatalabels en waarden op maat toe te kennen aan Dropbox-bestanden met behulp van applicaties van derden. Hierdoor kan informatie eenvoudiger worden doorzocht.

De nieuwe API File Requests, waarmee ontwikkelaars de aanmaak van bestandsaanvragen kunnen automatiseren en verzoeken kunnen opnemen in andere workflows. Dit nieuwe eindpunt vormt een uitbreiding op de veel gebruikte Dropbox-functie waarmee gebruikers bestanden en afbeeldingen van anderen, simpelweg via een link kunnen ophalen.

De onlangs vrijgegeven API Paper, waarmee ontwikkelaars Paper rechtstreeks in applicaties van derden kunnen integreren, inclusief de functionaliteit voor maken en bewerken. Daarnaast heeft Dropbox onlangs bekendgemaakt dat Paper geïntegreerd wordt met nieuwe designtools, waaronder InVision, Figma-integratie, Trello-bordenvisualisatie en Sketch-voorbeeldweergaven.

De onlangs vrijgegeven API's zijn allemaal gebouwd op Dropbox API V2, die voor het eerst in 2015 verscheen en bedoeld was om het platform nog consistenter te maken. Dropbox is ook van plan om later dit jaar verbeteringen in de UI en prestaties van de Drop-ins Chooser en Saver door te voeren.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud