Redactie - 22 september 2017

Glasvezel voor bedrijventerreinen in Zwolle

Glasvezel voor bedrijventerreinen in Zwolle image

Glasvezelbedrijf Bright Access heeft de handen ineen geslagen met een groot aantal ICT-partners uit Zwolle en omstreken om de komende maanden glasvezel aan te leggen op alle grotere bedrijventerreinen in Zwolle.

Op Marslanden zijn de eerste bedrijven reeds aangesloten, op Voorst en Hessenpoort wordt binnenkort begonnen met de aanleg. Bright Access ziet in Zwolle veel potentie. "Een goede internetverbinding is in onze visie een nutsvoorziening net als water en stroom, daar moet iedere ondernemer eenvoudig gebruik van kunnen maken.” stelt projectleider Boudewijn Ates.

Arcus IT, één van de ICT-partners in Zwolle, heeft de eerste bestellingen voor haar klanten reeds ondergebracht bij Bright Access. Accountmanager Paul Geerlings: "Iedere ondernemer die enigszins op de hoogte is van nieuwe ontwikkelingen op ICT gebied zoals Clouddiensten begrijpt dat voor het gebruik daarvan een betrouwbare en veilige glasvezelverbinding onontbeerlijk is. Via het netwerk van Bright Access is dat mogelijk, tegen een voordelig tarief".

Directeur van Bright Access Janarthanan Sundaram: “Over glasvezel wordt meestal veel te ingewikkeld gedaan. Door een efficiënte aanpak, zonder vraagbundeling of overheidssubsidies, leggen wij glasvezel veel goedkoper en sneller aan dan concurrenten. Samen met onze lokale partners zorgen wij ervoor dat de lijnen kort blijven. Dat is wat de MKB ondernemer wil.”

De werkwijze van Bright Access is effectief gebleken. Het Enschedese bedrijf heeft in de afgelopen twee jaar meer dan veertig bedrijventerreinen in Oost-Nederland voorzien van glasvezel. In Zwolle nemen deel aan het project: Arcus IT, Infracom, Voiperator, Hagemeijer Automatisering Services, Rabbit Systems, HBCS Consultancy & Solutions en 123Telcom.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!