Witold Kepinski - 25 september 2017

MongoDB wil met beursgang 100 miljoen dollar ophalen

MongoDB, een aanbieder van opensource NoSQL databases, wil met een beursgang 100 miljoen dollar ophalen. Het Amerikaanse bedrijf  met 4300 klanten heeft een hoofdkantoor in New York en een mogelijke marketcap van 1,6 miljard dollar, na ontvangst van 311 miljoen dollar in financiering dat de Nasdaq wordt verhandeld.

MongoDB, die een NoSQL database ontwikkelt, ziet zichzelf als een volgende generatie database ontwikkelaar die zowel met oudere relationele databases concurreert zoals van IBM DB2, Microsoft SQL en vooral Oracle Database; evenals niet-relationele databases. MongoDB werkt verder prima met de AWS cloud omgeving.

Het MongoDB platform architectuur combineert het beste van zowel relationele als niet-relationele databases met de beste prestaties, schaalbaarheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid, terwijl de sterke punten van relationele databases behouden blijven zo meldt het bedrijf in documenten die gedeponeerd zijn bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC

MongoDB werk nauw samen met channel partners zoals systeemintegratoren, resellers, ISV's en OEM, onder andere ook met Infosys. In 2017 heeft MongoDB zijn OEM Partner Programma uitgebreid met nieuwe design review en ontwikkelingsondersteunende programma's die ISV partners helpen om de MongoDB database te integreren in hun applicaties. Het bedrijf begon ook met het aanbieden van een nieuwe, gratis tier voor de MongoDB Atlas, een database-as-a-service.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!