Wouter Hoeffnagel - 24 september 2017

Minister Kamp maakt oprichting Digital Trust Centre bekend

De overheid richt in 2018 een Digital Trust Centre (DTC) op. Dit centrum gaat samenwerken met ondernemers op het gebied van digitale veiligheid en zowel informatie leveren over dreigingen als advies over maatregelen.

De oprichting van het DTC is door minister Kamp (foto) van Economische Zaken bekend gemaakt in een Kamerbrief. Kamp: “Cyberveiligheid is de basis voor een kansrijke digitale economie waar ondernemers risico's bij hun processen minimaliseren en consumenten zeker zijn van betrouwbare diensten en producten. Nederland heeft een succesvolle ICT-sector, maar kennis van en investeringen in cybersecurity blijken bij bedrijven in andere sectoren nog onvoldoende. Met de oprichting van een Digital Trust Centre in 2018 komt het kabinet tegemoet aan de wens van bedrijven om hen te helpen met actuele informatie over risico's en adviezen over digitale veiligheid.”

Al langer is het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het ministerie van Veiligheid en Justitie beschikbaar om organisaties uit vitale sectoren informatie en advies te leveren. Denk hierbij aan waterbedrijven, energiemaatschappijen, telecombedrijven en de Rijksoverheid zelf. Dit centrum is echter niet beschikbaar voor bedrijven uit niet-vitale sectoren. Het DTC gaat zich richten op het adviseren van deze sectoren.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!