Witold Kepinski - 25 september 2017

HPE herstructureert channel organisatie

HPE optimaliseert zijn channel organisatie. In de toekomst komt er slechts één onderdeel onder leiding van Denzil Samuels. Verder zijn er nieuwe mensen voor voor handel en distributie aangesteld. HPE genereert ongeveer 70 procent van haar omzet wereldwijd via indirecte verkoop.

Hewlett Packard Enterprise (HPE) reorganiseert zijn channel organisatie als onderdeel van haar grote reorganisatie onder de noemer 'HPE Next'. Alle indirecte organisaties (VAR, systeemintegratoren, ISV-allianties, IOT en OEM-allianties) zullen in de toekomst onder een enkele organisatie worden gegroepeerd. Dit wordt geleid door Denzil Samuels (foto), baas van de wereldwijde indirecte verkooporganisatie van de HPE Enterprise Group. Samuels rapporteert direct aan de wereldwijde verkoopmanager van de leverancier, Phil Davis. Zo wil HPE sneller en effectiever werken.

Partners

In een intern memo heeft Denzil Samuels zijn nieuwe team gespresenteerd. Voormalig SimpliVity manager George Hope zal verantwoordelijk zijn voor de topaccounts in het kanaal. Jesse Chavez leidt het wereldwijde partnerprogramma. Emily David (Tech Data / Avnet), Paul McGrath (Ingram Micro) en Bob Devita (Synnex) zijn verantwoordelijk voor de relatie met de distributeurs. Om met Arrow te werken, zoekt HPE momenteel een manager.

De grote systeemintegratoren, waaronder Accenture, Capgemini, KPMG, Deloitte en PwC worden begeleid door David Roberts.

Naar verluidt optimaliseert HPE zijn hele organisatie dit najaar waarbij mogelijk 5000 banen verdwijnen.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!