Redactie - 25 september 2017

EQT Mid Market verkoopt zijn belang in TransIP

EQT Mid Market en EQT Mid Market Europa verkopen hun belang in domeinnaam, hosting en VPS provider TransIP aan zijn oprichter Ali Niknam. "Beide partijen geloven sterk in de toekomstperspectieven van TransIP en zijn het erover eens dat het hebben van één eigenaar met volledige controle de beste belangen van TransIP besteedt" zo leidt het statement op de website van EQT.TransIP heeft onmiddellijk een nieuw managementteam en raad van commissarissen aangewezen. De partijen hebben afgesproken om geen financiële gegevens van de transactie bekend te maken.

Op 19 september 2017 hebben EQT Mid Market Europe ingestemd met het verkopen van hun belang in domeinnaam, hosting en VPS provider TransIP (of "The Company") aan Cherenkov BV, een bedrijf dat gecontroleerd en volledig eigendom is van Ali Niknam , oprichter van TransIP.

Leiden

TransIP is een onafhankelijke domeinnaam, hosting en Virtual Private Server ("VPS") provider in de Benelux met een focus op tech savvy klanten en IT professionals. TransIP is gevestigd in Leiden in Nederland. 

Tijdens de eigendom van EQT werd een hoogwaardig bestuur gevormd met Jonas Persson, voormalig CTO EMEA bij Microsoft als voorzitter, die onder meer werd samengesteld door Denise Koopmans, voormalig CEO LexisNexis. Daarnaast is Oliver Mauss, voormalig CEO van 1 & 1, de grootste Europese hostinggroep, aangesloten als CEO en Mark Stork, voormalig CFO bij Multikabel BV (vandaag onderdeel van Ziggo), als CFO.

"TransIP gaat door een snelle transformatie, met een bijzonder sterke groei in haar core tech savvy klantensegment met zijn VPS product in de Benelux. TransIP heeft een unieke en ondernemende cultuur en ik ben er van overtuigd dat ze in de toekomst verder zal bloeien ", zegt Jonas Persson, voorzitter van TransIP.

"Na de besprekingen over de eigendomsstrategie zijn zowel EQT als de heer Ali Niknam van mening dat één eigenaar met enige controle de beste structuur voor TransIP is. TransIP is een geweldig bedrijf met sterk talent en is goed gepositioneerd om verdere toekomstige groei te genieten ", zegt Florian Funk, Partner bij EQT Partners en Investment Advisor aan EQT Mid Market en EQT Mid Market Europe.

Infotheek

Het Leidse TransIP werkt sinds kort samen met het eveneens Leidse Infotheek. Beide IT-groeikanonnen slaan de handen ineen met betrekking tot backend-hardware. HPE treedt op als leverancier voor de compute infrastructure solution dat opensoursemanagement-oplossingen ondersteunt.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!