Witold Kepinski - 25 september 2017

Microsoft tweakt software, machine learning en cloud aanbod

Microsoft tweakt zijn software, machine learning en cloud aanbod. Dit wordt gemeld tijdens het jaarlijkse ‘Ignite’-event in Orlando, Florida (VS). Hier kondigt Microsoft nieuwe diensten en producten aan met aandacht voor quantumtechnologie, cloud, artificial intelligence (AI) en mixed reality:

Microsoft 365 is uitgebreid met twee nieuwe oplossingen: Microsoft 365 F1 brengt Office 365, Windows 10 en Enterprise Mobility + Security samen. Microsoft 365 Education bevat Office 365 for Education, Windows 10, Enterprise Mobility en Minecraft: Education Edition.

Microsoft heeft een nieuwe programmeertaal aangekondigd, die is geoptimaliseerd voor schaalbare quantumcomputers. Die is geïntegreerd in Visual Studio en zal eind dit jaar gratis beschikbaar komen.

LinkedIn

LinkedIn in Microsoft-profielinformatie: informatie van LinkedIn-profielen wordt getoond in Microsoft-apps en –diensten, zoals Outlook, SharePoint en OneDrive for Business. Deze informatie wordt zichtbaar bij profielen van personen binnen en buiten je organisatie.

Teams

Microsoft heeft een nieuwe visie geïntroduceerd voor intelligente communicatie inclusief het plan om Skype for Business Online samen met cognitieve en datadiensten te integreren in Microsoft Teams. Hierdoor wordt Teams de hub voor teamwork in Office 365.

AI

Dynamics 365 is uitgebreid met nieuwe AI-oplossingen, waaronder een intelligente, virtuele agent voor klantenservice, een intelligente assistent voor klantenservicemedewerkers en tools voor conversatiemanagement.

Verbeterde functionaliteiten voor Advanced Threat Protection (ATP) in Microsoft 365, waaronder verbeterde antiphishingcapaciteiten en uitgebreide beveiliging voor SharePoint Online, OneDrive for Business en Microsoft Teams. Daarnaast is er nu een integratie van cloud- en on-premises identiteitsbedreigingsdetectiemogelijkheden.

Office 

Nieuwe mogelijkheden voor non-profitorganisaties, waaronder: Microsoft 365 voor non-profits. Een compleet pakket inclusief Office 365, Windows 10 en Enterprise Mobility + Security, dat non-profits in staat stelt om makkelijker samen te werken en meer te bereiken. Tien procent korting voor non-profits op de Surface Book- en Surface Pro-lijnen.

De Office 2019 release komt in het najaar van 2018, de previews komen dan midden 2018 beschikbaar. De release omvat Office apps Word, Excel, PowerPoint eb Outlook plus servers met Exchange, SharePoint en Skype for Business.

Azure

Er zijn verschillende Azure-aankondigingen gedaan over onder andere Azure Stack, de beschikbaarheid van SQL Server 2017 en Azure Hybrid Benefit. 

Devices

Microsoft tot slot verder nog nauwer samenwerken met Acer, HP, Lenovo en Fujitsu om goedkopere devices te bieden aan front-line medewerkers. Deze Microsoft 365 Powered Devices met Windows 10 S heeft een startprijs van 275 dollar.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!