Redactie - 26 september 2017

Epson investeert verder in inkjet

Epson zet 585 miljoen euro in voor de ontwikkeling en productie van zakelijke inkjettechnologieën. Epson, dat zich richt op inkjet als een uitermate flexibele technologie,verwacht verdere groei voor de rest van het jaar 2017 en de jaren erna.

De focus van Epson op inkjet, ondersteund door een investering van bijna 400 miljoen euro in nieuwe productiefaciliteiten in Japan en andere markten, wordt nog eens verstevigd met een bedrag van 185 miljoen euro, dat speciaal wordt bestemd ter ontwikkeling van de PrecisionCore-inkjettechnologie van het bedrijf in de komende drie jaar. De introductie aan het begin van het jaar van de Epson WorkForce Enterprise vormt verdere ondersteuning van de inkjetmarkt met hoge snelheid, aldus de Japanse leverancier.

Deze houding vormt de basis van Epson's strategie, die is gericht op een groter marktaandeel van de zakelijke afdruksector in EMEA, met een waarde van 38 miljard euro, zoals voorspeld door IDC. De marktvorser verwacht verder dat de algehele inkjetmarkt tot 2021 een groei van 5,6% (gecumuleerde jaarlijkse groei) in West-Europa te zien zal geven 4. Volgens IDC zal de impact van inkjet op de kantoormarkt, zowel in de zwart-wit als kleurencategorie, blijven groeien ten koste van de productie en het marktaandeel van laserapparaten, die naar verwachting respectievelijk met 5,1% en 4,3% zullen inkrimpen. Ondanks deze marktomstandigheden is Epson's aandeel van de zakelijke inkjetmarkt van ongeveer 25% in het eerste kwartaal van 2015 tot 40% in het eerste kwartaal van 2017 gegroeid (een stijging van 15%) 5.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!