Kopano introduceert LibreOffice Online bij Enterprise klanten

26-09-2017 | door: Redactie

Kopano introduceert LibreOffice Online bij Enterprise klanten

Kopano, een leverancier van open source collaboration software, kondigt aan dat ze zullen mee ontwikkelen aan LibreOffice Online (LOO) en LOO zal integreren in Kopano WebApp. Om LibreOffice Online te helpen doorgroeien tot standaard open source technologie voor de grootzakelijke markt, zal Kopano toe treden tot de Document Foundation adviesraad.

Professionele teams verwachten tegenwoordig dat ze overal en altijd toegang kunnen krijgen tot hun bestanden en hierin samen kunnen werken met collega's. Cloud services bieden dit gebruiksgemak maar kunnen geen controle over data en services garanderen. Met LibreOffice Online zal Kopano in staat zijn om een gebruikersvriendelijke open source software stack in een self-hosted omgeving te bieden. Op deze manier helpt Kopano organisaties te ontsnappen aan leveranciersafhankelijkheid en controle te houden over hun eigen data.

“Met onze collaboration tools voor messaging, ChatOps, Video Meetings, e-mail en groupware, bieden we de voordelen van cloud software in een self-hosted open source stack. We zullen daarnaast bijdragen aan de gebruikerservaring van LibreOffice Online, LibreOffice Online integreren in onze eigen software en het product bij onze Enterprise klanten introduceren.” zegt Brian Joseph, Kopano’s CEO.

Om dit te bereiken treedt Kopano toe tot de adviesraad van de Document Foundation.“Het is goed om Kopano in de LibreOffice-gemeenschap te verwelkomen. Zij vergroten het bereik van LibreOffice in self-hosted enterprise-omgevingen door LibreOffice Online te integreren met hun collaboration software. In de adviesraad zal Kopano de ervaringen en inzichten leveren die nodig zijn om de zichtbaarheid van LibreOffice Online te vergroten”, aldus Simon Phipps, TDF Board Member.

Terug naar nieuws overzicht
Software