Witold Kepinski - 27 september 2017

SUSE Enterprise Storage 5 biedt nieuwe disk-to-disk backup mogelijkheden

SUSE Enterprise Storage 5 biedt nieuwe disk-to-disk backup mogelijkheden image

SUSE Enterprise Storage 5 is binnenkort beschikbaar met nieuwe disk-to-disk backup mogelijkheden. Deze SUSE Software-Defined Storage met open source voorkomt proprietary lock-in en verlaagt kosten. Dit meldt SUSE tijdens de Susecon 2017 in Praag.

SUSE software-defined storage geeft gebruikers meer flexibiliteit en keuze, zo beweert de leverancier. Het geeft hen de mogelijkheid om veiliger en kosteneffectief te voldoen aan de groeiende behoefte aan storage door gebruik te maken van industriestandaard hardware en op open source gebaseerde software-defined storageoplossingen. SUSE lanceert daarom de SUSE Enterprise Storage 5 met eenvoudiger beheermogelijkheden, verbeterde prestaties en meer functionaliteit inclusief de nieuwe disk-to-disk backup mogelijkheden.

De laatste release van SUSE's intelligente software-gedefinieerde storage management oplossing, SUSE Enterprise Storage 5, stelt IT-organisaties in staat om innovatie te versnellen en kosten te verlagen door hun enterprise storage infrastructures efficiënt te transformeren, aldus SUSE. Het is gebaseerd op de Luminous release van het open source project Ceph. Het is ideaal voor compliance, archief, backup en grote dataopslag. Grote data toepassingen zijn video surveillance, CCTV, online aanwezigheid en training, streaming media, röntgenstralen, seismische verwerking, genomische mapping, en computerondersteunend ontwerp. Backup- en archieftoepassingen omvatten Veritas NetBackup, Commvault en Micro Focus Data Protector, samen met compliance oplossingen zoals iTernity.

SUSE Enterprise Storage 5 is het eerste commerciële aanbod dat nieuwe BlueStore-backend binnen Ceph te ondersteunt. Dit past SUSE's first-to-market ondersteuning voor iSCSI en CephFS in eerdere versies van SUSE Enterprise Storage.

Disk-to-disk backup in SUSE Enterprise Storage

SUSE Enterprise Storage biedt nu een efficiënte en flexibele disk-to-disk backup oplossing die schaalbaar is, zelfbeheer, fout tolerant, altijd aan en makkelijk te upgraden. SUSE Enterprise Storage biedt verder een innovatief licentiemodel dat de opslagkosten per gigabyte vermijdt.

Daarnaast is de noodzaak van een apart deduplicatieapparaat (een geavanceerd apparaat dat gewoonlijk wordt geassocieerd met proprietary oplossingen die zijn ontworpen om het totale opslagvolume te verminderen door dubbele gegevens te elimineren) geëlimineerd via geavanceerde back-upsoftware die deduplicatiediensten levert. SUSE is gecertificeerd voor enterprise backup software, waaronder Commvault en Veritas, die allemaal ingebouwde deduplicatie bevatten.

SUSE Enterprise Server 5 zal in het vierde kwartaal beschikbaar zijn. Voor meer informatie, bezoek www.suse.com/storage .

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!