Redactie - 27 september 2017

HP belicht Europees momentum van 3D printen

HP belicht Europees momentum van 3D printen image

Op de TCT Show 2017 zet HP zijn 3D-printoplossingen in de schijnwerpers. Hierbij presenteert HP onder meer nieuwe klanten, een groeiende aanbod aan verkopers en enkele nieuwe Printing Reference and Experience centra. Daarnaast wordt aangekondigd dat Henkel en HP de relatie versterken met de presentatie van Henkel als de eerste wereldwijde verkooppartner van HP Jet Fusion 3D-oplossingen. Het Jet Fusion 3D systeem is een productieklaar commercieel 3D-printsysteem dat fysieke onderdelen van superieure kwaliteit tot 10 keer sneller en de helft goedkoper kan produceren dan bestaande 3D-printers.

Het Europese klantenportfolio is uitgebreid met enkele grote namen die elk een leidende positie innemen in de industrie. Het doel van de adoptie van het Multi Jet Fusion platform is het versnellen van innovatie, het reduceren van kosten en het verbeteren van de positie in de moderne digitaal georiënteerde economie.

Enkele van deze nieuwe klanten zijn:

Danfoss Group, een Deens bedrijf op het gebied van technologie met producten in de sectoren infrastructuur, voedsel, energie en duurzaamheid

ETH Zurich, een technische universiteit

Jaguar-Land Rover, de grootste autoproducent in het Verenigd Koninkrijk

KTM, een Oostenrijkse producent van motoren en sportwagens

The National Center for Additive Manufacturing at the Manufacturing Technology Center, het Britse onderzoeksinstituut voor productieprocessen

Europese verkoop netwerk uitgebreid

Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen heft HP het netwerk van verkooppartners uitgebreid met 15 nieuwe distributiepartners in Europa. Het programma omvat nu meer dan 30 geselecteerde, opgeleide en gecertificeerde partners in heel Europa die alle expertise en kennis in huis hebben als het gaat om HP’s Multi Jet Fusion technologie. Enkele van de nieuwe HP 3D-printingpartners zijn 3D Center, 3Dees Industries, 3D Ever, 3D Printer ApS, DaVinci Development A/S en RP Support.

HP opent nieuwe Europese 3D Printing Reference and Experience centra

Voortbouwend op eerdere aankondiging in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk heeft HP nieuwe 3D Printing Reference and Experience centra geopend in Oostenrijk, Denemarken, Portugal en Zweden. Hiermee bestaat het globale aanbod aan centra uit meer dan 25 locaties. In de Reference and Experience centra kunnen geïnteresseerden kennismaken met HP’s Jet Fusion 3D-printoplossingen in realistische productiescenario’s. Het kunnen testen en beoordelen van nieuwe toepassingen in een gecontroleerde omgeving biedt klanten een eenvoudige en voordelige weg naar implementatie in het eigen productieproces.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!